Maakbar makes me happy

Nog een reden waarom het de laatste weken wat stiller was hier. Ik heb weer een nieuw project: I am a proud member of the Maakbar Crew !!!!

Maakbar is een gereedschappenbibliotheek in de Tiensestraat in Leuven. Er worden ook repaircafés georganiseerd. Magda Peeters is de drijvende kracht achter dit burgerinitiatief maar Maakbar zou Maakbar niet zijn zonder een team van enthousiaste vrijwilligers.
Het is echt ongelofelijk hoeveel mensen sinds de opening op 1 april 2019 al in meer of mindere mate betrokken zijn bij Maakbar. Mensen die elkaar anders nooit zouden kennen, ontmoeten er elkaar, praten en leren van elkaar.
Ik ben zelf actief als organisator van kookworkshops. Iedereen met een tof idee voor een workshop mag het huurhuis immers gebruiken voor 25 euro. Op die manier betaalt Magda de huur van het pand.
Tot nu toe gaf ik 2 workshops “Lunch bowls maken” die telkens in no time uitverkocht waren. De deelnemers betalen 12,5 euro en leren een gezonde, kleurrijke (en eventueel vegetarische of zelfs vegan) lunch bowl samenstellen. Ik ga mijn inkopen doen bij de sympathieke buren van Content.

Iets creatiefs organiseren voor mensen die enthousiast zijn over mijn ideeën geeft zoveel energie! Eind mei en in juni staan nog 2 workshops gepland.

Enthousiaste studenten nemen deel aan mijn kookworkshop!

Een blik binnen bij Maakbar

Of het lekker was ???!!!
Wie Maakbar niet kent, moet het beslist opzoeken op Facebook. Magda post alle events in de groep zodat je steeds goed weet wat er staat te gebeuren. Wil je graag sanitair leren repareren, je kapotte kleren zelf herstellen, herbruikbare zakjes stikken in katoen, lekker eten met de crew,… ? Het kan bij Maakbar, the best place in town!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.