Lunch bowl – Take 3

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen, het is nog niet gedaan, oh neen! In de reeks “lunch bowls” is dit vandaag N°3 = Aziatische inspiratie met tofu

Bowl N°3 = AZIATISCHE INSPIRATIE MET TOFU

Jaja, ik ging weer eens “fun shoppen” bij The Circle in de Brusselsestraat. Ik neem me dan steeds voor om gewoon even rond te kijken en vooral niets te kopen maar kom gegarandeerd met een aantal producten buiten. Als ik het niet ken, koop ik het 🙂 Ik ben niet vies van een uitdaging op culinair vlak maar dat hebben jullie intussen al door, geloof ik. Hihi.

Ik vond in de frigo aan de kassa blokken tofu, net sponsjes die je krokant kan bakken. En sobanoedels in de uitverkoop. Genoeg voor een bowl in aziatische stijl.

Voor 1 bowl:

*80g sobanoedels (meestal zit er een lintje rond 1 portie)

*8 tofubrokken die je laat marineren in een mengsel van sojasaus, ketjap manis en ahornsiroop voor 20 minuten

*courgettelinten en wortellinten 

*tomaatjes, spinazie,….

*geroosterde sesamzaadjes voor de afwerking

Bereiding:

*Bak de gemarineerde tofubrokken in een pan of in de oven kort aan.

*Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking.

*Maak een bedje van de noedels, doe er de groenten naar keuze op en daarna de tofubrokken. Werk af met sesamzaadjes.

Natuurlijk eet je dit met chopsticks en is slurpen toegelaten !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.