Lunch bowl – Take 2

Another day, another lunch bowl. Zoals beloofd, een tweede bowl!!!! Heel verschillend van die van gisteren maar even lekker of misschien zelfs lekkerder. “Les goûts et les couleurs ne se discutent pas”.

Bowl N°2 = FALAFELBOWL MET BAKBANAAN EN HUMMUS

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa en njamnjamnjam, ik heb aan de vegans gedacht. En aan de mensen die (nog steeds?) denken dat veganisten leven op blaadjes sla. 

Ingrediënten: Voor 1 “heavenly vegan” bowl

*een handvol verse spinazie

*groenten naar keuze: komkommer, tomaat, geraspte wortelen, broccoli, courgette,…

*1 bakbanaan

*falafelballetjes

*hummus naar keuze

*geroosterde kikkererwten

*een notenolie naar keuze voor de finishing touch en eventueel mosterd of srirachasaus

Voor de marinade van de bakbanaan:

*2el lichte sojasaus

*2el ketjap manis

*1el sesamolie

*1el ahornsiroop

Bereiding:

*Pel de bakbanaan. Hoe bruiner de schil, hoe zoeter de bakbanaan. Maak een marinade van de sojasaus, de ketjap manis, de sesamolie en de ahornsiroop. Snijd de bakbanaan in dikke schijven en laat 20 minuten marineren.

*Verwarm de oven voor op 200°C.

*Maak een mooie groentenbodem in een kleurrijke kom.

*Bak de schijfjes bakbanaan en de falafelballetjes in de oven voor ongeveer 15 minuten.

*Dresseer de bakbanaan en de falafel in je bowl.

*Werk af met hummus, kikkererwten, sriracha,…

Het is ABSOLUUT NIET VERBODEN ingrediënten weg te laten of toe te voegen!!!

Smakelijk!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.