Lunch bowl – take 1

Voor de singles onder ons, voor de eenzamen die zichzelf willen verwennen en natuurlijk ook voor iedereen die graag kleurrijk kookt en eet en misschien wel zijn geliefden wil verwennen met een bordje lekkers… een serie van 4 dagen met 4 verschillende (lunch)bowls !!!

Bowl N°1  = bowl met geroosterde rozemarijnaardappeltjes

Ingrediënten : Voor 1 kleurrijke bowl

*een portie krieltjes (zelf te bepalen hoeveel dat er zijn 🙂 )

*1 dikke wortel

*een handvol boerenkool

*edelgistvlokken

*witte balsamico

*za’atar

*peper en zout

*gedroogde rozemarijn

*2 soorten hummus (of meer of minder)

*geroosterde kikkererwten

*olijfolie met citroen (of een andere olie naar keuze)

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 220°C.

*Spoel de aardappeltjes en de wortelen en snijd in grove stukken. Doe ze samen in een ovenschaal en kruid met peper, zout en veel rozemarijn. Doe er veel olijfolie met citroen over en plaats voor ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.

*Was intussen de boerenkool en scheur hem in stukken. Verwijder de dikste nerven. Kruid met peper, zout en za’atar en doe er 2el edelgistvlokken en wat witte balsamico bij. Kneed goed zodat de boerenkool soepeler wordt. Dit is de basis van je bowl.

*Voeg tomaatjes, komkommer,… naar keuze toe. 

*Doe er de aardappelen, wortelen en geroosterde kikkererwten bij.

*Werk af met hummus en smullen maar!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.