Leo Pancakes en Moochie: 2 new kids in town :-)

Leuven ontploft haast van de nieuwe, hippe hotspots. Ik wil die allemaal proberen. Dat is een projectje voor deze vakantie 🙂 Eindelijk neem ik er de tijd voor. 

Met mijn vriend Tom probeerde ik alvast 2 hotspots op 1 dag…

Tom en ik gingen lunchen bij Leo Pancakes in de Mechelsestraat, vlakbij de Vismarkt. De ontbijt-brunch-lunchtent opende op 22 juni. Je kan de zaak terugvinden onder LEO pancakes op Facebook. 

Het frisse interieur is erg hip en modern.

Het menu laat de keuze tussen pancakes (uiteraard!) en bagels én er zijn vegan opties. Ik twijfelde tussen de pancakes met maple syrup en bacon en een bagel met vegan tonijn en ging voor de laatste optie. Tom koos een bagel met kip. Ik kom hier zeker terug om de pancakes uit te proberen!  

 

Bagel met kip en bagel met vegan tonijn!

De bagels waren erg smaakvol en de vegan tonijn was verrassend lekker. Ik miste wel een kleine salade erbij en het beleg mocht iets genereuzer zijn zodat het gerecht kon tellen als een volwaardig lunchgerecht. Nu had ik eigenlijk niet genoeg gegeten. 

Ik had dus nog wel plaats voor een dessertje. Waarom nu eindelijk eens niet het yoghurtijs van Moochie proberen? Moochie ligt ook in de Mechelsestraat in Leuven maar dan vlakbij de Sint-Pieterskerk. 

http://www.moochie.be/nl

De zaak heeft verschillende vestigingen in België. De vriendelijke verkoopster legde me uit dat de yoghurt vers wordt gemaakt in de zaak zelf. De machines bevriezen en spuiten de yoghurt daarna tot kunstige ijsswirls in de potjes. Je kan steeds opteren voor de smaak naturel of naturel met stevia als basis maar er is of er zijn ook altijd andere yoghurtsmaken verkrijgbaar. Daarna kan je één of meerdere toppings kiezen. 

Ik koos ter kennismaking voor het kleinste potje met de naturel yoghurt als basis en ging voor 2 toppings nl. verse frambozen en amarenakersen en dit voor 4,3 euro.

Mijn yoghurtijsje met frambozen en amarenakersen. Jumjum!!!

Ik vond het yoghurtijs erg smakelijk: fris, lichtzuur en in een deftige portie. De toppings waren ook lekker. Vooral de amarenakersen. Die topping neem ik zeker opnieuw! De keuze aan toppings is overigens eindeloos: van watermeloen over allerlei fruitsiroopjes tot maltesers.

Het yoghurtijs is niet bepaald goedkoop maar wel superlekker als dessert voor af en toe. Moochie verkoopt ook smoothies en bubble tea. Ook voor de bubble tea kom ik hier nog terug want die MOET getest worden!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.