Lasagne met courgette en rode biet

Wat doe je als je een frigo vol restjes hebt en graag snel én lekker wil eten? Ik ontdekte lasagne als ultieme “no waste dish” !!!

In de koelkast had ik nog een half pak voorgekookte bietjes, gemalen emmenthael, een pakje fetakaas. Daarnaast lagen er nog een tomaat en een grote courgette en had ik nog gedroogde lasagnevellen en een pakje sojaroom van Alpro.

Ingrediënten voor een lasagne van 4 porties (kan worden ingevroren!!!) :                    *3 voorgekookte rode bietjes

*1 grote tomaat

*1 grote courgette

*9 gedroogde lasagnevellen

*1 pakje feta

*gemalen kaas naar keuze en zoveel (of zo weinig) als je zelf wil.

*1 pakje sojaroom van Alpro.

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 200°C.

*Neem een bakvorm en leg er een laag bakpapier in.

*Start met 3 gedroogde lasagnevellen.

*Leg er in schijfjes gesneden courgette, tomaat en rode biet op. Kruid met peper, zout en oregano. Verkruimel er een half pakje feta over en giet er een half pakje sojaroom over.

Een niet alledaagse combinatie van groenten voor een lasagne!

*Doe nog een laag lasagnevellen, een laag groenten, een laag kaas en room.

*Eindig met een laag lasagnevellen en bestrooi met emmenthael.

*Plaats voor 45 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de bovenkant van de lasagne niet verbrandt.

Heel lekker met rucola!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.