La Bottega – De bistro

Wie houdt van fashion en vaak naar Hasselt gaat, kent ongetwijfeld “La Bottega”. Dit is een prachtige, supergrote winkel met een enorm aanbod aan schoenen, kledij, accessoires,…

Ik ken Hasselt helemaal niet dus deze winkel was voor mij echt een openbaring. Ik was ook onder de indruk van het prachtige pand waarin de winkel is gevestigd. Eigenlijk moet je een hele dag uittrekken om hier rustig rond te kijken en je keuze te maken. Er is zoveel te zien!

Wat me ook heel erg beviel, als foodie natuurlijk, was de bistro in het hartje van de winkel: fris, strak en toch aantrekkelijk door de planten en de combinatie van hout en groen.

Een impressie van de bistro

Op het menu stonden verschillende suggesties die à la minute aan het kookeiland werden bereid.

 

Het menu op een krijtbord… Ik kon moeilijk een keuze maken 🙂

Ik koos uiteindelijk voor de salade met hummus van geroosterde biet met courgette en geroosterde noten. De aardse smaak van de rode biet kwam goed tot zijn recht in combinatie met de noten. Het grote bord en de mooie schikking maakten de salade zeer aantrekkelijk om op te eten. Bij de salade werd heerlijk ovenvers donker brood geserveerd (helaas heb ik dat niet gefotografeerd).

Ziet deze salade er niet superlekker en herfstachtig uit?

Ook het boke met gerookte zalm en gepocheerd ei en de toast champignon zagen er zeer lekker uit. Ik zag deze vaak voorbijkomen voor andere eters.

La Bottega biedt ook koffie, verschillende losse theesoorten en gebak aan. Als je honger krijgt in de namiddag kan je er dus ook terecht.

Taartjes, taartjes, taartjes,…

Voor de collecties kan je ook de webshop bekijken : https://www.labottega.be/

Ik zou echter aanraden van een dagje naar Hasselt te gaan en voldoende tijd te nemen voor “the real experience” mét een stop in de bistro.

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.