Koken met restjes – lasagne van zoete aardappel

Wat geeft de combinatie van overactieve hersenen en een frigo vol restjes? Juist ja, een creatief en vegan recept dat lekkerder is dan verwacht. Eh bien, je vous présente, Mesdames et Messieurs, een lasagne van zoete aardappel met verse spinazie, tomatensaus, vegan kaas en edelgist !!!

Who says lasagne is unhealthy ??? !!!

Ingrediënten: Voor 2 porties

*2 middelgrote zoete aardappels. Best dikke die je in laagjes van 0.5cm kan snijden.

*500g verse spinazie

*2 grote tomaten

*6 sneetjes vegan kaas (bv. van Wilmersburger)

*tomatensaus, home made of uit een fles

*peper, zout, paprikapoeder,…

 

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 200°C.

*Spoel de zoete aardappelen goed af en snijd ze in lagen van 0.5cm. Dit zijn immers de lasagnevellen.

*Spoel de spinazie en scheur in stukjes.

*Spoel de tomaten en snijd in schijfjes.

*Vet de bakvorm in met kokosolie.

*Bouw nu de lasagne op: een laag zoete aardappel, een laag tomatensaus, spinazie, tomatenschijfjes, een laag vegan kaas. Dan weer zoete aardappel, … Eindig met een laag kaas en kruid goed af.

 

Homemade tomatensaus en vegan kaas van Wilmersburger… en dan laagjes bouwen !!!

*Plaats de lasagne voor 40 minuten in de oven.

Lekker met een extra salade met broccoli, boerenkool en komkommer. Keep it green 😉 !

 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.