Kleurrijke lunchimprovisatie

https://i0.wp.com/koken.vtm.be/sites/koken.vtm.be/files/styles/teaser/public/product/image/zoete%20aardappel.JPG?w=700&ssl=1

Zoete aardappel is één van mijn favoriete producten. Dankbaar om mee te koken, multifunctioneel en zoooooooooooooooooooooooo lekker !!!!

Op donderdag-werkendagvoorschool is een snelle, voedzame lunch op zijn plaats. Ik ging voor een gepofte zoete aardappel in de schil en deed er verschillende toppings bij. Gewoon wat ik nog in de frigo had eigenlijk. Niet teveel poespas.

Who’s in for this delicious orange baby?

Het ziet er niet zo fotogeniek uit maar het was suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper !!!

Ingrediënten: Voor 1 heerlijke verwenlunch

*1 grote zoete aardappel MET schil

*100g ricotta

*boontjes, rode bietjes, tomaatjes, knolselder,…

*zout, peper,…

Bereiding:

*Spoel de zoete aardappel goed af. Wikkel hem in aluminiumfolie en prik hier gaatjes in zodat de warme lucht kan ontsnappen.

*Plaats de zoete aardappel gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

*Maak intussen de ricotta aan met kruiden naar keuze en eventueel wat mosterd. Ik kies vaak voor “Mélange de France” van Oil & Vinegar.

*Leg de gare gepofte zoete aardappel op een bord en snijd hem in de lengte half open. Bestrijk met ricotta en dresseer er de groenten rond.

SMAKELIJK !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.