Keukenexperiment 4 : pulled jack fruit

(Vegan) foodies weten intussen wel wat jackfruit is. Voor mij was het tot voor kort iets onbekends. En geef nu toe: deze fruitsoort uit o.a. Zuid-Indië ziet er toch echt raar uit????

Whole Jackfruit

 

 

 

 

 

 

Een verse jackfruit

Je kan jackfruit vinden in de Aziatische supermarkt “The Circle” in de Brusselsestraat in Leuven, zowel vers als in blik. De rijpe jackfruit kan je echt als fruit eten. Voor recepten met “pulled jackfruit” gebruik je de onrijpe variant in blik. Dat wilde ik dus proberen: een broodje met “pulled jackfruit” zoals je “pulled pork” of “pulled chicken” hebt in foodieland 🙂

Onrijpe groene jackfruit in blik

Ingrediënten: Voor 2 broodjes/salades

*1 blik onrijpe jackfruit (uit de Aziatische supermarkt dus)

*sojasaus (de gewone variant of die met minder zout)

*sweet chillysaus

*ketjap manis

*kokosbloesemsuiker

*gerookt paprikapoeder

Bereiding:

*Open het blik onrijpe jackfruit en giet het vocht weg.

Jackfruit in blik

*Dep de jackfruit droog.

*Trek met een vork of met je handen in draadjes en verwijder de pitjes.

Pulled jackfruit

*Maak nu in een apart kommetje de marinade: start met 4el sojasaus, 2el sweet chillisaus, 1el ketjap manis en veel gerookt paprikapoeder. Pas daarna aan naar smaak. De bedoeling is dat je een soort gerookte barbecuesaus bekomt.

Mijn marinade

*Giet de marinade over de “pulled jackfruit”. Dek af en laat 3 tot 4 uur in de frigo staan (minimum 30 minuten voor de ongeduldigen).

Jackfruit, klaar om te marineren in de frigo

*Zet je oven aan op 200°C.

*Spreid de draadjes jackfruit uit op een bakplaat die je met bakpapier hebt bekleed.

*Bak gedurende 15 tot 20 minuten af in de oven.

Heel erg lekker op een burgerbroodje met groenten naar keuze of door een salade of …

Tadaaaaa!!!! Het eindresultaat in een lekkere salade   

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.