Kennismaken met de Indiase keuken met Nirvana Kitchen Leuven

Onlangs ontdekte ik via Facebook de maaltijdbezorgdienst Nirvana Kitchen. Lees zeker verder als je houdt van Indisch eten!https://www.facebook.com/nirvanakitchenleuven/

Nirvana Kitchen wordt gerund door een supersympathiek Indisch koppel. De vrouw maakt de gerechten klaar en de man brengt ze aan huis. Bijna elke dag rond 11u00 kan je het menu van de dag lezen op de Facebookpagina.

Je hebt de keuze uit een vegetarische/vegan optie en een niet-vegetarische optie. Alle gerechten hebben exotische Indische namen waarbij je je niets kan voorstellen. Gelukkig is er altijd gezorgd voor een uitgebreide beschrijving van de ingrediënten en de bereidingswijze.

Bij elk gerecht komt rijst. De bereidingswijze varieert. Vaak kan je ook kiezen voor parathas. Dat zijn Indische wraps gemaakt van volkorenmeel en witte bloem. Op aanvraag kan je ook volkoren wraps krijgen.

Bijna elke dag is er ook een extraatje zoals soep of een typisch Indisch dessert.

Alle gerechten kunnen worden besteld in “Regular Size” of “Foodie Size”, met rijst of parathas en met of zonder het extraatje van de dag. Je kan ook gaan voor een “combo” waarbij je verschillende gerechten combineert.

De prijzen gaan van 8 euro voor 1 gerecht voor 1 persoon in regular size tot 25 euro voor een combo van alle gerechten van de dag voor 2 personen. Superbetaalbaar dus!

Wat ik tot nu toe al heb geprobeerd…

Paneer Biryani, gebakken rijst met groenten, kruiden, specerijen en de heerlijke Indische gebakken kaas “paneer”. Daarbij kwam raita, een lekkere frisse muntsaus met komkommer, en dahi onion ka salan, een saus met pinda.

foto van Nirvana Kitchen Leuven.

Ghughni, een vegetarisch en heel aromatisch gerecht met kikkererwten.

foto van Nirvana Kitchen Leuven.

Ik houd ook erg van de Indische wraps parathas. Rosabollas en Sheer Kurma waren de melkdessertjes die ik ook bestelde. Erg zoet maar wel lekker!

Nirvana Kitchen is beslist het proberen waard. De maaltijden worden geleverd vanaf 17u30.

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.