Kaleiçi of “lazy in the old town”

   

Het plan was dus om op zondag naar Alanya te rijden, onderweg Perge en Thermessos te bezoeken en daarna te overnachten in Alanya. Tot het dus zondagochtend was. Ik wilde liever rustig wat tijd doorbrengen met Chris zonder vanalles te “moeten”. Het is voor mij, Belgische en organisatorisch type, erg moeilijk om in een trager ritme te leven. Ik doe hard mijn best om in het moment te zien waar ik zin in heb en wat ik wil maar geef eerlijk tot dat dit voor mij een moeilijke oefening is. Enfin, we reden rond 11u naar het oude centrum van Antalya, ook wel Kaleiçi genoemd.

Chris wilde graag sandalen dus we gingen eerst Markantalya af. Dat is een ander enorm winkelcentrum. Rond 12u30 besloten we iets te eten. Ik wilde heel graag bij Rokka gaan. Je vindt hen op Facebook:  https://www.facebook.com/rokkapizzafalafel/

Volgens Tripadvisor hebben ze daar de beste falafel van de stad. En Tripadvisor had gelijk. Ik zou zelfs zeggen dat dit de BESTE falafel was die ik ooit heb geproefd !!! Ik eet erg graag falafel, heb het al vaak gekocht bij Albert Heijn, in biowinkels,… Natuurlijk heb ik me ook al gewaagd aan een eigen versie.

 

                    Het vriendelijke personeel bij Rokka

Deze Syrische falafel sloeg echt alles. Chris en ik bestelden elk de “Falafel Plate”. Je kreeg dan 8 falafelballetjes met groenten en verse hummus, tahin en pekmez (= druivenmelasse). Het geheel was supermooi gepresenteerd op een appelblauwzeegroene schaal. Zo zag het eruit:

Met bestek in een kleurrijke doek:

  
 

We kregen er ook versgebakken flatbread bij:

Zowel Chris als ikzelf kregen deze enorme schotel niet op. We vroegen een “doggy bag” en namen de rest mee naar huis. Dit was veel te lekker om weg te gooien !!!

Na de lunch wandelden we rond in het oude centrum. We passeerden een terrasje en daar hoorde ik voor het eerst Belgische (meer bepaald Gentse) toeristen. Ik babbelde wat met hen natuurlijk 🙂

We gingen daarna naar “Cay – Tea’s Lunchroom & Deco Home”, één van onze favoriete plekjes om iets te drinken en te chillen. Je kan hen ook op Facebook vinden: https://www.facebook.com/cayteaslunchroom/

Ik bestelde een thee van rozenblaadjes en Chris ging voor een soort milkshake met blue curaçao die er erg buitenaards uit zag 🙂

 

Thee van rozenblaadjes…       en een milkshake met Blue Curaçao

Rond 16u30 waren we terug thuis en was het tijd om wat af te koelen aan het zwembad. ‘s Avonds gingen we nog wandelen en iets drinken met Toygar.

Het was voor mij een ideale, rustige zondag waarop ik voor het eerst het gevoel had rustig en kalm te zijn. Stilaan bereik ik de “state of mind” die ik wil hebben in de vakantie. Dat wordt tijd, zou ik zo denken…

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.