It’s a wrap !!! – 3 inspirerende recepten

Meal preppen is hip én handig. Vooral als er op school geen kantine is waar je warm kan eten. Aangezien ik geen fan ben van een dagelijkse “boterham met boter en kaas” maak ik graag vooraf mijn maaltijden klaar.

Wie inspiratieloos is, kan in deze post zien hoe je snel en eenvoudig verschillende variaties op een smakelijke lunchwrap maakt.

Wat heb je nodig?

*Wraps natuurlijk! Je kiest zelf welke soort je het liefste eet. Tegenwoordig is het aanbod enorm. Ik verkies volkoren wraps maar er is niets mis met gewone tarwewraps, maïswraps, kokoswraps,…

*Gestoomde bloemkool, verse spinazie, geroosterde pompoen, geroosterde worteltjes, gestoomde zoete aardappel, gekookte quinoa,… EN alle restjes uit je koelkast!

*Vlees(vervanger) in reepjes of kleine stukjes

*Pittige saus, hummus, pindakaas, roomkaas,… (iets dat je als basis kan smeren)

*(Verse) kruiden zoals koriander, basilicum, … Wat jij lekker vindt!

*Srirachasaus !!! 🙂 🙂 : -)

En dan????

*Neem een wrap. Verwarm hem in een pan of in de oven. Ik deed het gemakshalve in de wok 😉

*Bestrijk je wrap met guacamole, hummus, pindakaas,…

*Leg in het midden van de wrap de spinazie, groenten en het vlees of de vleesvervanger.

*Werk af met (verse) kruiden en sriracha.

*Rol de wrap op en duw de ingrediënten goed aan. Vouw als het ware een pannenkoek die je aan de zijkanten sluit zoals een envelopje.

TIP 1: Je kan nog een groene salade maken om bij de wrap te presenteren of een soepje meenemen voor erbij.

TIP 2 : Je kan de opgerolde wrap nog even aanbakken in een pan als je houdt van een lekker korstje.

SMAKELIJK !!!

   

Drie variaties:

Links: guacamole, gestoomde bloemkool, verse spinazie en koriander, vegetarische burger in reepjes en geroosterde pompoen.

Midden: pittige Mexicaanse saus (uit een zakje), verse spinazie, geplette zoete aardappel, tofu in pindamarinade, verse koriander.

Rechts: pittige Mexicaanse saus, vegetarische hamburger in reepjes, gestoomde bloemkool, geroosterde pompoen, geroosterde kokoschips, verse spinazie en koriander.

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.