Into the bowl again !!! – Een recept

Into the bowl again !!!

Ik moet zeggen: als ik alleen thuis ben, bevalt het me heel erg om te eten uit een kom. Het heeft iets huiselijks, gezelligs, troostends. Niet dat het de aanwezigheid van Chris kan vervangen maar toch: het geeft me het gevoel dat ik goed voor mezelf zorg en “een momentje voor en met mezelf” creëer.

Wat deed ik deze keer? Wat zie je op de foto?

Ik sneed een tomaat in partjes en maakte slierten van een halve komkommer. Ik liet de tomaat met de komkommer marineren in wat vlierbloesemappelazijn van Oil & Vinegar met peper en zout.

In een voorverwarmde oven van 200°C maakte ik ovenfriet van zoete aardappel. Belangrijk is daarbij dat je de frietjes ongeveer even groot maakt, de schil aan de aardappel laat en de frietjes goed afspoelt en afdroogt. Ik gebruikte kokosolie, agavesiroop, peper, zout, paprikapoeder, kurkuma en currypoeder om de frietjes op smaak te brengen alvorens ze in de oven te schuiven voor ongeveer 40 minuten.

De broccoli stoomde ik 10 minuten in mijn stoomkokertje. De champignons sneed ik in schijfjes en bakte ik in een pannentje in wat kokosolie. Ik bluste af met balsamico (Oil & Vinegar 🙂 ) en kruidde bij met peper, zout en kokosschilfers.

Ik kookte ook nog een mix van granen en bonen die ik in “The Circle” had gehaald. The Circle is de aziatische supermarkt in de Brusselsestraat.

Ik startte de constructie van mijn bowl met een laag gemengde sla. Daarna voegde ik de gemarineerde tomaat en komkommer toe aan 1 kant. In het midden maakte ik een berg granen-bonenmix en aan de andere kant kwamen de warme dingen: champignons, broccoli en zoete aardappel.

Ik werkte af met chips van boerenkool. Hiervoor verscheurde ik wat boerenkoolbladeren, legde ik deze voor 5 minuten in de oven bij de ovenfriet en besprenkelde ze met walnotenolie.

Oh ja: de dressing heb ik afgekeken van een vegan vlog. Het is gemixte gestoomde broccoli met wat Alpro kokosdrank en 5 geweekte cashewnoten. Verrassend en echt tof om thuis te proberen!

Let me know what you think about this colourful dish!!!

 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.