Huisgemaakte tortilla, voor wie eieren kan vinden zonder fipronil ;-)

Weer in Antalya !!!! Dat betekent: EINDELIJK terug tijd om ZELF te koken. Na alle Turkse ontbijtjes, wit brood, gegrild vlees, pide en kebab was ik zo hard toe aan “normaal” eten uit mijn eigen keuken…

Eén van de eerste dingen die ik deed toen we eenmaal terug thuis waren, de zakken waren uitgeleegd en de was in de machine zat (= the good housewife), was boodschappen doen in de lokale Migros. Ik kocht een hele zak groenten en fruit, wat zaken gedroogde peulvruchten, rijst, quinoa en vlees, kaas en een doos eieren. Zonder goed te weten wat ik precies wilde klaarmaken eigenlijk maar goed wetende dat mijn inspiratie vanzelf komt als er allerlei ingrediënten in huis zijn. Dan “zie” ik mogelijke combinaties en maak ik wat.

Ik had zin om iets met eieren te maken. Geen idee vanwaar ik dat idee haalde. Misschien waren eieren onbewust “top of mind” bij mij door de fipronilcrisis die de Belgische media beheerst.

Eieren, aardappelen, groenten,… Het werd een Spaanse tortilla in de oven met mediterraanse kruiden. Heel erg lekker! Ik presenteerde er een salade bij van verse spinazie, kerstomaatjes, komkommer en zwarte olijven met peper, zout en citroensap. Ideaal als lunch of als snel diner!

Ingrediënten: Voor 4 personen

*6 grote eieren                                                                                                                     *1 grote aardappel                                                                                                               *1 ui
*3 teentjes knoflook
*8 champignons                                                                                                                  *1 tomaat                                                                                                                            *1/2 van een kleine courgette                                                                                                  *1/2 van een kleine aubergine                                                                                             *peper, zout, gedroogde rozemarijn, gedroogde oregano

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 180°C.

*Snijd de aardappel, ui en look in kleine blokjes.

*Snijd de groenten in kleine blokjes.

*Doe de 6 eieren in een kom en klop los met peper, zout en veel gedroogde rozemarijn en oregano.

*Vet een bakvorm in met olijfolie. Doe er de aardappel, ui en look in en voeg daarna de andere groenten toe.

*Overgiet met het eiermengsel en meng goed zodat de groenten, de aardappelstukjes, de ui en de look goed verdeeld zijn over de ovenschaal.

*Plaats de ovenschaal voor ongeveer 40 minuten in de oven of tot de aardappel gaar is.

SMAKELIJK !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.