Hotspot in Leuven – Lettuce

Vaak komt mama op vrijdag naar Leuven. Ze leest in de trein en bekijkt de winkels. Om 16u00 spreken we dan af voor een koffie en daarna gaan we dineren. Om 17u15. Supervroeg maar dat moet kunnen. Mama moet daarna immers nog de trein op richting Eeklo.

Tijdens haar laatste bezoekje vorige vrijdag wilden we graag een nieuw restaurantje proberen. De vereisten zijn steeds: niet te veel, niet te vettig, niet te speciaal en niet te duur. Ik suggereerde: Lettuce.

Lettuce in de Tiensestraat

Lettuce profileert zich als “healthy salad bar”. Het restaurant bevindt zich aan het begin van de Tiensestraat in Leuven. Ik was er voordien al één keer geweest en dat was supergoed meegevallen.

We vielen er binnen rond 17u00 en waren er alleen. Lettuce is meer een lunchplek en op vrijdagavond zijn de studenten onderweg naar huis. Des te rustiger konden we zitten waar we wilden en bijpraten.

Lettuce is ingericht in minimalistische stijl. De groene hangplanten zorgen voor een fris accent.

Ik koos voor boterham “Honeybrie”, een dikke snede donkerbruin brood met 3 stevige stukken brie, een ruime hoeveelheid honing, gehakte noten en een salade. Mama nam de “Quiche Herbivoor”, een vegetarisch stuk quiche met een salade. We dronken beiden een muntthee.

Het volledige menu kan je bekijken via deze link:

https://www.lettuce-leuven.be/menu

Voor twee ruime porties en de twee drankjes betaalden we in totaal 20 euro. Als je weet (lees: proeft) dat alle producten supervers zijn en de combinaties erg lekker dan is dit zeker zijn geld waard. Een plus voor de vriendelijke en vlotte bediening!

Een hartelijk welkom door de vriendelijke ober

Ik kom hier zeker, alleen of met iemand anders, terug om de salades te proberen.

Tip voor de eigenaar: nu veganisme volop in opgang is, zou het goed zijn om ook enkele vegan opties op de kaart te voorzien.   

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.