Hotspot in Amsterdam : Vegan Junk Food Bar

Ongezond eten als vegan? Dat kan heel zeker! Tegenwoordig worden vegans (hopelijk) niet langer aanzien als gele konijnen die enkel sla en wortelen vreten. Eén van de laatste nieuwe vegan hotspots in Amsterdam levert hiervoor een duidelijk bewijs: de Vegan Junk Food Bar. Voor onze laatste lunch aten we daar 🙂

Hipper dan hip, de Vegan Junk Food Bar. Zou dit vegan snackbarvoedsel me bevallen? We zouden het snel weten. Na ons bezoek aan het Van Goghmuseum gingen Chris en ik naar de vestiging van Vegan Junk Food Bar aan het Marie Heinekenplein.

Roze en blauwe lampen en muren vol graffiti verwelkomden ons. Ik had een ordinair frietkot verwacht maar was aangenaam verrast door de restaurantachtige sfeer. We konden rustig praten en genieten van onze maaltijd.

Het interieur van de Vegan Junk Food Bar

Op het menu staan allerlei vegan burgers: met kaas, dubbel,… Je kan er gewone frietjes, frietjes van zoete aardappel en frietjes met truffelolie bij kiezen. Ook vegan bitterballen en nuggets zijn op de kaart te vinden.

Chris koos voor de Notorious Sumo, een dubbele burger met onder andere cheddar, gefrituurde uitjes, sla, tomaat en de VJFBsaus. Daarbij at hij Truffle Fries die 3 keer waren gebakken in zonnebloemolie.

Ik ging voor een special van de kaart: de Bue corn Chik’n tortilla. Dit was een fantastisch uitziende open maïstortilla met stukjes nepkip, cheddar, jalapeños, zwarte bonen, maïs, sla, gefrituurde uitjes en de VJFBsaus.

Blue Corn Chik’n Tortilla

Zowel Chris als ikzelf vonden onze guilty pleasure meal echt smakelijk en veeeeeeeeeeeeeeeeeeeel beter dan een ordinaire kroket of een bakje supervettige frieten. We betaalden ongeveer 32 euro voor beide hoofdgerechten met een Sprite en een verse gemberthee.

Verse gemberthee

Conclusie: wie nieuwsgierig is naar vegan snacks moet beslist naar de Vegan Junk Food Bar. Het eten is er smaakvol, betaalbaar en erg origineel.

veganjunkfoodbar.com

https://www.facebook.com/veganjunkfood/
 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.