Hotspot in Amsterdam : SNCKBR

Hoe leuk is het om twee keer per dag een restaurant te kunnen kiezen van een eindeloze lijst van hotspots? Dag 2 in Amsterdam. Dinner time. Ik reserveerde bij SNCKBR in de hippe wijk De Pijp.

https://www.facebook.com/SNCKBR-1636889479974182/

https://snckbr.com/intro

We werden vriendelijk verwelkomd door een jonge ober en naar een gezellig tafeltje begeleid. Het interieur van het restaurant was heel hip en retro met veel planten.

Enkele impressies van het interieur bij SNCKBR

Ditmaal niet enkel vegan of vegetarische gerechten maar wel een aanbod van heel gezonde gerechten met voor elk wat wils. Ook vlees- en visliefhebbers vinden hier hun gading, zelfs gasten die zin hebben in een “guilty pleasure”. De naam doet een frietkotachtig menu verwachten maar niets is minder waar: alle gerechten zijn opgebouwd uit verschillende, smaakvolle ingrediënten.

Op het menu staan verschillende gekleurde bolletjes. Ze worden gebruikt om bij elk gerecht aan te geven of het gerecht vegetarisch, veganistisch, lactosevrij en/of glutenvrij is. Ook het aantal calorieën per gerecht wordt bij benadering weergegeven.

Kroketje uit de muur? No way 🙂

Ik nam helaas niet veel foto’s. Chris en ik kozen elk 1 hoofdgerecht en dronken er water bij van de kraan. Dat kwam in een hele mooie glazen fles die normaal gezien voor sterke alcoholische dranken wordt gebruikt.

Mijn hoofdgerecht was de SNCKBR pokébowl met knolselderrijst, mango, granaatappelpitjes, avocado, radijs, rauwe tonijntataki en sojasaus. Superkleurrijk en erg smakelijk.

    SNCKBR pokébowl

Chris koos de tandoori kipspies die werd vergezeld van mangochutney, ingelegde ui, wilde rijst met noten en doperwten, kokosyoghurt en muntsaus. Hij vond het een heel geslaagd gerecht.

We betaalden voor deze 2 hoofdgerechten 33,90 euro.

Conclusie: voor deze prijs kregen wij een hele ruime en smakelijke portie. Dit is het soort eten dat ik elke dag wil omdat het voedzaam, gevarieerd en vullend is. Allen daarheen!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.