Hotspot in Amsterdam : SLA

Oh my God, als dit concept in België zou bestaan, zat ik er iedere week meer dan één keer! SLA heeft verschillende vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Haarlem en Utrecht. Wij gingen eten aan de Haarlemmerdijk en in de Utrechtsestraat.

Vlak na onze aankomst in het Centraal Station van Amsterdam bracht ik Chris naar SLA aan de Haarlemmerdijk. Dat was ongeveer 15 minuten wandelen.

Het restaurant was ingericht op een overzichtelijke manier met wit en groen als overheersende kleuren. Alles straalde rust en hygiëne uit. Een groot pluspunt in onze drukke, chaotische samenleving.

Het menu wisselt geregeld. SLA gaat voor de keuze van de ingrediënten mee met de seizoenen. Op het menu staan soepen, salad bowls, vegan bowls, hummus met brood, sapjes,… Voor elk wat wils. Je kan zowel ter plaatse eten als het gerecht van je keuze meenemen naar huis.

Ik ging voor een Thaise pompoensoep met kokos, limoenblad, gember en koriander. De soep was afgewerkt met verschillende soorten zaadjes en verse koriander. Ze smaakte krachtig maar niet pikant. Ik warmde er dadelijk van op.

Thaise pompoensoep

Daarna at ik de Vegan Nourish Bowl met eikenbladsla, quinoa, belugalinzen, geroosterde bloemkool met kerrie & sesam, geroosterde zoete aardappel met kokos, gestoomde broccoli, tempeh tamari, bolletje kikkererwtenhummus & koriander. De dressing bestond uit teriyaki, rode peper, gember & rijstsiroop.

Heerlijke combinaties, vullende en voedzame Vegan Nourish Bowl. Ik stond versteld van de veelheid aan ingrediënten.

Chris koos de Geroosterde paddenstoelen en Parmesaanse kaas metbladspinazie, belugalinzen, gepofte rode biet, geroosterde pastinaak & flespompoen, Parmezaanse kaas, walnoten & amandelen. De dressing bestond uit basilicum, citroen, appelciderazijn & olijfolie. Ook hij was verrast door de aangename smaakcombinaties.

Geroosterde paddenstoelen met Parmesaanse kaas

Omdat het kookboekje van de restaurantketen op 2500 exemplaren geen paginanummering had, werden deze exemplaren aan de helft van de prijs verkocht. Ik schafte me dus dadelijk zo’n boekje aan voor 7,5 euro. Joepie! Nog meer inspiratie voor thuis!

Ook op woensdag 3 januari, na ons bezoek aan het Rijksmuseum, gingen we lunchen bij SLA, ditmaal in de Utrechtsestraat.

Ik probeerde de Indiase Dahl met komijn, verse koriander, zonnebloem- en pompoenpitten. Daarna at ik de Bumi Tempeh Bowl met volkoren basmatirijst, zwarte bonen, gestoomde broccoli, ingelegde komkommer, geroosterde flespompoen, tempeh tamari, koriander, zonnebloem- & pompoenpitten en een dressing van pinda, chilipeper, tamari, gember & koriander. Ik ben grote fan van tempeh, vooral als deze, net zoals hier, goed gemarineerd is.

Indiase Dahl

Bumi Tempeh Bowl

Chris ging ditmaal voor de Mexicaanse Tempeh Bowl met eikenbladsla, zwarte bonen, volkoren basmatirijst, mais met peterselie, tomaat, geroosterde wortel, Mexicaanse tempeh, avocado, koriander & een partje limoen en een dressing van avocado, sojayoghurt, maanzaad, koriander & limoen. Ditmaal was Chris minder enthousiast: zijn eerste salade was hem beter bevallen.

Mexicaanse Tempeh Bowl

Conclusie: voor de prijs moet je het alleszins niet laten om bij SLA te lunchen. Je krijgt een voldoende grote portie voor je geld. Sommige combinaties kunnen je beter bevallen dan andere. Het is ook mogelijk om zelf je favoriete salade samen te stellen.

https://www.facebook.com/ilovesla/

ilovesla.com     

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.