Hotspot in Amsterdam : Meatless District

De eerste avond van onze driedaagse citytrip in Amsterdam gingen we eten bij Meatless District. Ik was dit restaurant heel vaak tegengekomen in lijstjes met “must eat” plekjes.

Meatless District heeft een 100% vegan menu. Je kan er terecht voor ontbijt, lunch en dinner. De lunch- en dinerkaart zijn niet identiek. Bovendien wisselt het menu met de seizoenen.

Het restaurant is ingericht in industriële stijl. Je kan er rustig zitten praten met je tafelgenoot zonder gestoord te worden door het gesprek van je buren.

Enkele impressies van het interieur bij Meatless District

Ik koos als voorgerecht voor soep van aardperen. Ik had dat nog nooit gegeten en was daar nieuwsgierig naar. Het soepje was afgewerkt met pastinaakchips, gefrituurde tijm, geroosterde bloemkoolroosjes en truffelolie. De combinatie van deze smaken was voor mij een openbaring, echt iets om thuis uit te proberen.

Soep van aardperen met pastinaakchips, gefrituurde tijm en truffelolie

Chris koos voor de risotto van rode biet als hoofdgerecht. Zijn bord was een echt pareltje. Er waren onder andere champignons en pompoen in zijn gerecht verwerkt.

Risotto van rode biet

Ik ging voor de MD burger zonder broodje met groenten. Ook dit bord zag er kunstig uit.

MD burger

We werden bediend door een hele vriendelijke (Griekse!!!) ober. We betaalden uiteindelijk 34 euro voor 1 voor- en 2 hoofdgerechten. Water van de kraan kregen we gratis. Prima prijs-kwaliteitverhouding, als je het mij vraagt.

Conclusie: Meatless District doet wat het belooft! Copy-paste @ home 🙂 Een dikke plus voor de prachtige presentatie van de gerechten op de borden.

http://www.meatlessdistrict.com/

https://www.facebook.com/meatlessdistrict/

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.