Home made pizza met granenbodem

Zelf pizza maken “from scratch” was iets dat nog op mijn verlanglijstje stond. Ik was gaan “funshoppen” bij Content in foodhal De Smidse en had “5 granen en 2 zadenmeel” aangeschaft. Mijn vraag was dus: kan ik dit meel gebruiken om er een pizzabodem van te maken?

Het resultaat is misschien niet direct wat je van een pizza verwacht. Misschien is dit eerder een soort platbrood, tortilla, plaatkoek, whatever. Het komt erop neer dat het eruit zag als een pizza, ik het kon beleggen met ingrediënten naar keuze én het superlekker smaakte!

Ingrediënten: Voor 1 pizza

*100g meel naar keuze –> ik gebruikte dus het “5 granen en 2 zadenmeel” van verpakkingsvrije winkel Content

*5g instantgist

*een snuifje zout

*2el olijfolie

*muhammarasaus (Oil & Vinegar) of tomatensaus of… om de bodem mee te bestrijken

*toppings naar keuze –> ik gebruikte kastanjechampignons, tomaten, rucola en geraspte emmenthaler

Bereiding:

*Laat de instantgist oplossen in 2 el warm water. Laat dit mengsel ongeveer 5 minuten staan. Voeg de olijfolie toe.

*Doe het meel met het bakpoeder in een kom en voeg het zout toe.

*Doe het gistmengsel bij het meelmengsel en kneed gedurende 10 minuten met de hand of in een machine.

*Maak van het deeg een bol en laat afgedekt staan tot het volume verdubbeld is.

*Rol het deeg uit tot een pizzabodem. Verwarm intussen je oven op de hoogste stand.

*Bestrijk je pizza met een saus naar keuze en leg er je favoriete ingrediënten op. Ik wachtte nog even met de geraspte kaas.

*Leg de pizza op een bakplaat en laat ongeveer 15 minuten bakken. Voeg enkele minuten voor het einde van de baktijd de geraspte kaas toe zodat deze wel kan smelten maar niet verbrandt.

Pizza met kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas !!!

Werk af met een gulle hand rucola.

Zo dus 🙂

SMAKELIJK !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.