Home made hummus

Vandaag een eenvoudig recept dat resulteert in een superlekker product: van kikkererwten naar hummus. Ik raad aan om gedroogde kikkererwten te gebruiken in plaats van de variant uit blik of bokaal. Het vraagt meer tijd en geduld maar het loont de moeite. De smaak is zoooooooooooooooooooveel beter!!!
Ingrediënten: Voor een hele kom hummus

*150g gedroogde kikkererwten
*6 el tahin
*3 el citroensap
*peper en zout
*warm water

Bereiding:
*Laat de kikkererwten 12u weken in een ruime hoeveelheid water.
*Spoel de kikkererwten goed af.
*Kook de kikkererwten gedurende 40 minuten in flink gezouten water. Laat daarna afkoelen.
*Mix de gekookte kikkererwten met de tahin en het citroensap in een keukenrobot
of degelijke blender. Voeg warm water toe als het goedje te stevig blijft. Dit bepaal je zelf.
*Voeg peper en zout toe naar smaak.

Bij het opdienen kan je afwerken met verse munt en koriander.

Hummus is heel lekker op wraps met geroosterde wortelen en aubergine, als broodbeleg of als dip bij het aperitief.

 
Gewelde en gekookte kikkererwten en tahin uit de lokale Migros Jet
Hummus in the making

 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.