Home made granola

 

                                        

Eerder maakte ik al “granola van het huis” in Leuven. Dat zag er toen uit zoals hierboven. Eigenlijk gebruik ik alle left overs van muesli, havermout, noten, zaden, gedroogd fruit en chocolade, doe ik er kaneel en honing bij en zet ik dat voor 20 minuten in een oven van 180°C.   Zo gemakkelijk en lekker.

Zoals zoveel zaken in Turkije is “home made granola” hier stukken lekkerder omwille van de goede kwaliteit van de ingrediënten.

Als ik er niet ben en Chris dus alleen is, eet hij een soort goedkope “Musli Fit Mix” uit de supermarkt. Dat is “a disgrace” voor mijn kookkunsten, vind ik.

Hier vlakbij is een winkeltje waar ze enkel noten, gedroogd fruit, kruiden, thee en siropen verkopen. Daar laat ik me dus gaan als ik zelf granola wil maken. Het resultaat zag er zo uit:

        

Het recept van deze batch vind je hieronder.

Voor 2 grote bokalen granola:

*200g havervlokken

*200g cornflakes (spelt,…)
*10 walnoten, in stukjes gesneden
*10 amandelen, in stukjes gesneden
*5 gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
*5 medjooldadels, in stukjes gesneden
*5 gedroogde vijgen, in stukjes gesneden
*een handje moerbeibessen
*100g pure chocolade, in stukjes gesneden
*kaneel en honing naar believen

Bereiding:

*Doe alle ingrediënten in een ovenschaal bekleed met bakpapier.
*Plaats gedurende 20 minuten in een oven van 180° en eventueel kort onder de grill daarna.
Let wel op dat het geheel niet verbrandt!!!

Je zal zien dat de granola in brokken aan elkaar kleeft door de honing en de chocolade.
In melk lossen de honing en de chocolade wat op als je aan het eten bent.

Hmmmmmm….. SMAKELIJK !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.