Hoe wafels pannenkoeken worden…

De keuken induiken met het idee iets te maken voor het ontbijt met overrijpe bananen… Ik had zin om mijn wafelijzer weer eens boven te halen dus zocht ik een recept op voor bananenwafels. Hoe wafels pannenkoeken worden, kan je lezen in deze blogpost 🙂

Zoals gewoonlijk zocht ik een recept en deed ik daarna mijn eigen zin 🙂

Ingrediënten: Voor 10 wafels/pannenkoeken

*2 overrijpe bananen, in plakjes gesneden

*1 ei

*150 ml (plantaardige) melk –> ik gebruikte amandelmelk

*100g bloem naar keuze (ik gebruikte boekweitmeel)

*2 tl bakpoeder

*1 snuifje zout

*2el honing (of een ander vloeibaar zoetmiddel –> ik gebruikte rijstsiroop)

*kaneel en vanillepoeder

Bereiding:

*Doe de melk met het ei en de bananen in de blender en mix glad.

Banaan en ei

*Voeg het bakpoeder, de kaneel, het zout en het vanillepoeder toe. Voeg hier ook de rijstsiroop bij.

*Doe tenslotte het meel/de bloem bij het geheel en mix glad.

Vrolijk mixen

Ik probeerde van dit beslag wafeltjes te bakken maar de combo banaan-rijstsiroop zorgt ervoor dat de wafeltjes caramelliseren en dus aan het wafelijzer blijven kleven. No worries, ik bakte de rest van het beslag in een koekenpan met antikleeflaag tot dikke pancakes.

TIP: serveer de wafels/pancakes met kokoscrème, kwark, yoghurt, slagroom,… en vers fruit als ontbijt.

 

Hoe wafels pannenkoeken worden…

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.