Hipsteren in Den Haag – Dag 2

Zondagochtend 22 juli. 6u00. Veel te vroeg voor de meeste toeristen. Ik nam mijn yogamat en deed een sessie op het dakterras van hostel King Kool. Hoeveel keer per jaar kan je dit doen in een land als Nederland? Een zalig begin van de dag!

Na mijn yogasessie ging ik ontbijten in een zaakje dat om 8u00 opende. Eén van de enige zaakjes, moet ik toegeven. Maar wel een überhippe plek: Mugs and Mermaids in de Torenstraat. Alle gerechten hebben fancy kleurtjes die aan zeemeerminnen doen denken. Je kan er heerlijk ontbijten, brunchen, lunchen en thee/koffie drinken!

Het kleurrijke menu bij Mugs and Mermaids

Na lang aarzelen koos ik voor een cappuccino met spirulina en de pithaya smoothie bowl met home made rawnola. Hipster de hipster dus 😉

Blauwe cappuccino en roze ontbijt? Check!

By the way, hoe schattig is het lepeltje met de zeemeermin in de cappuccino? Ik kon het niet laten en kocht er ééntje voor thuis!

Ik bleef lekker lang bij Mugs and Mermaids hangen en praatte met de vriendelijke eigenares en de serveersters. Echt een topplekje! 

Daarna slenterde ik door de straten van Den Haag om rond 11u00 aan het Eschermuseum uit te komen dat ik bezocht voor 8 euro met lerarenkaart. Nu weet ik trouwens weer waarom de naam “Escher” me zo bekend voorkwam: enkele van zijn geometrische ontwerpen stonden in ons wiskundeboek in de middelbare school!

Kuieren door Den Haag…

Ik lunchte in Chinatown in een fast foodrestaurant. Voor 6 euro mocht je kiezen voor nasi (gebakken rijst) of bami (noedels) met twee soorten vlees en twee soorten groenten uit de toonbank. Veel eten voor geen geld. Eindelijk kon ik eens proeven van Indonesische gerechten. Ik bestelde er een bubble tea bij in de smaak mango. Gewoon om te proberen. Het eten was nogal vettig maar wel superlekker. Het drankje was mierzoet en goed voor één keer. Nu weet ik wat het is, hoe het smaakt en wat die tapiocaparels zijn. Bubble tea is voor mij een soort frisdrank en de hype hierrond vind ik wat overroepen. 

Indonesian fast food for lunch!!!

Om 13u30 sloot ik mijn bezoek aan Den Haag af met een geleide centrumwandeling van de gidsenbond. De wandeling duurde 1,5u en bracht de 5 deelnemers naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de binnenstad. Erg leerrijk en interessant.

Om 16u15 nam ik de trein terug naar Leuven. Natuurlijk nam ik een aantal producten mee uit de Albert Heijn zoals de Matcha pizzabodem van Magioni en hummus met vijgen. Kwestie van niet met lege handen thuis te komen en volop te kunnen experimenteren @ home.

Het was een heel mooi, zonovergoten en leerrijk weekend. Enig nadeel: WHERE IS MY GREEK MAN ???!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.