Hipsteren in Den Haag – Dag 1

De boyfriend 10 dagen het huis uit? Dat probeer ik niet al te zeer aan mijn hart te laten komen. Ik boekte een weekendje Den Haag “all by myself”. Hotspots, musea, winkeltjes, een geleide wandeling en slapen in een hostel? Hipsteren geblazen dus 🙂

Ik wil even duidelijk maken dat ik een grote fan ben van Nederland. Naar mijn mening zijn de Nederlanders voor op de Belgen op het vlak van organisatie, communicatie en hippe (food)concepten. Ik houd ook erg van hun duidelijke, no nonsense communicatie. Recht voor de raap en open. Zo heb ik het graag.

Ik vertrok afgelopen zaterdag dus met een blij gemoed richting Den Haag vanuit Leuven. Met de trein van Leuven naar Brussel-Nationale luchthaven, daarna naar Delft en vervolgens naar Den Haag Centraal. In 2u20min was ik ter plaatse en dit voor 30 euro enkel. Op die manier is Nederland heel haalbaar en helemaal niet ver.

Ik zocht eerst mijn hostel op waar ik gedurende 1 nacht in een gemengde slaapzaal voor 12 personen zou slapen. Zonder ontbijt. Voor “het goedkoop” 🙂 want voor 25 euro was ik gesteld.

King Kool Hostel is gelegen op de Prinsegracht en heel erg modern ingericht. Vooral de muren zijn het bekijken waard:

http://www.kingkool.nl/

Ik sliep in het onderste bed van 1 van de 3 stapelbedden met 3 bedden boven elkaar. In het verleden heb ik wel vaker in slaapzalen geslapen en toen vond ik het altijd raar als er een “oude” vrouw in de slaapzaal verbleef en vroeg ging slapen en opstond. Nu was ik dus zelf “die rare”, realiseerde ik me, hihi. 

Het fijne en tegelijk onaangename aan een citytrip met jezelf is dat je alles kan doen wat je wil en met niemand kan/moet rekening houden. Ik miste Chris erg hard maar besloot er toch het beste van te maken…

Ik ging eerst lunchen bij SLA. (www.ilovesla.com) Dit is een keten van “salad bowl” restaurants. Voor ongeveer 10 euro kies je een rijkgevulde maaltijdsalade met kip, falafel, wilde rijst, couscous, … Heel moeilijk om te kiezen altijd. Ik koos voor de Indian Tempeh Bowl en werd niet teleurgesteld: vooral de mango chutney en de worteltjes waren erg lekker.

De Indian Tempeh Bowl bij SLA

Na de lunch ging ik bij Albert Heijn een halve liter ijs halen van Oppo. De variant Choc Chip Cookie Dough. Ik had zo’n pot gewonnen met een wedstrijd op Facebook. Vermits ik geen diepvries had, ging de pot gewoon helemaal leeg op een bankje in de zon. Hoera! Erg lekker! Heel tof om zoiets te winnen!

Deze pot ging er helemaal aan! Oppo is op 🙂

Ik verkende vervolgens de stad en de winkels en zocht natuurlijk mijn favoriete winkel Lush op. Als er in een stad een Lush is, MOET ik daar gewoon naartoe om nieuwe producten te leren kennen en iets te kopen. Wist je trouwens dat ze bij Lush heel gemakkelijk staaltjes meegeven zodat je de De producten thuis kan uitproberen alvorens ze aan te kopen? Heel tof! Ik kocht dit keer de Softie voetcrème en kreeg een staaltje van een handcrème, nagelriemcrème en gezichtsreininger. Intussen heb ik een heel assortiment producten van Lush en ik ben echt weg van de kwaliteit, geur en houdbaarheid. Echt een aanrader!

Twee weken geleden waren we in Rotterdam. Daarover schreef ik al eerder. Toen ging daar De Parade door. Dat is een theaterfestival in open lucht met food trucks en circustenten met animatie. Omdat de meeste voorstellingen in het Nederlands waren en Chris geen Nederlands verstaat, gingen we er niet heen. Nu was De Parade in Den Haag en besloot ik daar de avond door te brengen. 

Ik wandelde 45 minuten naar het park waar De Parade doorging en genoot er van de fijne sfeer. Ik at een heerlijk verfijnd gerecht van watermeloen met feta en basilicumolijfolie met zuurdesembrood en mayonaise. Daarna ging ik naar de voorstelling “Sisi Boy”. Het was een soort cabaret/komedie/one man show van 30 minuten over een man die zich graag verkleedde en inleefde in keizerin Sisi. Ja, die van de “old time favorite” films met Romy Schneider. 

 

Na de voorstelling nam ik de tram terug naar de hostel. Ik ging slapen rond 23u00 en vreesde gewekt te worden door de bende meisjes die ook op de slaapzaal sliep. Ze kwamen echter pas om 6u00 terug na een nachtje stappen en net toen werd ik wakker. Ik had dus heel veel en goed kunnen slapen. Onverwacht een meevaller 🙂

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.