Het recept van de gevulde calamari

Omdat ik het zelf niet overzichtelijk vind een blogpost en een recept als “twee-in-één” te lezen, vinden jullie in dit apart bericht mijn bereidingswijze voor calamari ripieni.

Ingrediënten: Voor 2 grote calamari

*250g champignons of andere paddestoelen

*1 wortel

*5 teentjes knoflook

*1 ui of sjalot*verse peterselie

*sap en zeste van 1 citroen

*olijfolie naar keuze en believen

Bereiding:

*Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C.                                                                 

*Snijd de champignons, de wortel en de ui fijn.

*Pel de look, snijd elk teentje in 2 en plet de schijfjes look.                                           

*Bak de ui, lookschijfjes, champignons en wortel in een ruime hoeveelheid olijfolie.

*Voeg het citroensap en de citroenzeste toe.                                                                 

*Laat het mengsel afkoelen.

*Vul de inktvislichamen op met het mengsel maar doe ze niet te vol. De calamari zwellen in de oven.                                                                         

*Besprenkel de tentakels (in stukjes gesneden) met olijfolie en ook de gevulde 

*Plaats voor 20 minuten in de oven.

SMAKELIJK !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

2 Comments

  1. Dat ziet er heerlijk uit! 😋 En is de calamari dan niet meer taai? Bij mij is ie altijd zo taai naar ik me herinner, daarom hou ik er niet zo van en is het heel lang geleden dat ik het klaarmaakte. Dit receptje doet me watertanden en weer zin krijgen om het nog eens te proberen. 😃

    1. Deze calamari waren vers van de markt. Bij het bakken werden ze helemaal niet taai. Ik denk dat dat vooral gebeurt als je ingevroren calamari gebruikt. Ik weet wel niet waar je in België verse calamari kan krijgen…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.