Herfst in mijn keuken !!!

Een grijze zondagochtend in oktober. Je kent dat wel: je voelt de koude van buiten en verlangt naar warme maaltijden. De tijd van salades is voorbij…

Ik ging “fun shoppen” bij The Food Hub” en kwam thuis met rode bietjes, koolrabi, aardappelen en warmoes. Geen idee wat ik wilde maken en al helemaal niet wat ik in godsnaam met die warmoes kon aanvangen maar goed… challenging yourself in the kitchen is always a good idea 😉

Kijk hoe mooi warmoes is!!! De stelen zijn geel of roze-paars-roodachtig en de enorme bladeren bestaan in alle tinten groen!!!

Blijkbaar wordt WARmoes vaak verWARd (hihi, de woorspeling) met snijbiet. Warmoes zou dikkere nerven hebben.

Warmoes zou meer ijzer bevatten dan spinazie en daarnaast ook calcium en vitamine C. 

Warmoes kan bereid worden zoals spinazie maar heeft een iets langere gaartijd door de dikte van de stengels. Enig speurwerk op internet zorgde voor een overload aan stoofpotjes, purees, ovenschotels, wokgerechten, pasta’s,… met warmoes. Mogelijkheden genoeg dus.

Ik besloot aardappelen in schijfjes te stomen in mijn stoomkokertje. Ik sneed de warmoes in kleine stukjes en wokte deze (eerst de stengels en daarna de bladeren erbij) in wokolie. Ik kruidde de warmoes met gemberpoeder, kurkumapoeder, currypoeder, zout en peper. Ik voegde de gare aardappelschijfjes toe en liet alles goed bakken.

   

Geef toe, dit ziet er toch erg kleurrijk uit?

Intussen kwam ik op het idee om een soort warme salade te maken als bijgerecht. Hiervoor sneed ik een geschilde, rauwe rode biet, een koolrabi en een appel in grove julienne. Ik wokte alles in wokolie en kruidde met kaneel (veeeeeeeeeeeeeel kaneel), zwarte peper, zout en kurkuma. Als finishing touch voegde ik op het einde wat walnotenolie toe aan het afgekoelde geheel.

 

Appel, koolrabi en rode biet voor een warme salade vol aardse smaken!

Als je de foto’s bekijkt van mijn kookexperiment moet je toegeven dat het er zeker en vast kleurrijk uitziet. Met ricotta, hummus, mosterd, pompoenspread, gebakken kipfilet,… heb je toch een echt herfstbordje, vind je niet? Eén ding is zeker: de komende dagen zal ik lekker kunnen lunchen op school 🙂 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

  1. Wow, dit ziet er een heerlijk herfstbordje uit. Heb vannacht net verse rode bietjes gekregen van een collega. Ik wist nog niet hoe ik ze nu zou klaarmaken. Ik ga ze ook eens wokken. Misschien een ideetje om bovenop nog wat stukjes walnoot te doen? 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.