Healthy Salads and Dressings – Kookdemo bij Oil & Vinegar

Oh ja, oh ja, wat ik het liefste van al doe: creatieve recepten bedenken, koken en mensen laten proeven en genieten van mijn creatie. De nieuwe actie “Healthy Salads and Dressings” van Oil & Vinegar is hiervoor ideaal. Jack van Oil & Vinegar Leuven gaf me al twee zaterdagen “carte blanche” voor een kookdemo. Salads and dressings all the way!

https://www.oilvinegar.com/nl-nl/

Vorige zaterdag ging ik om 10u van start met een kooksessie van 1u30. Ik maakte verschillende bereidingen gaande van rijstnoedels met tofu in pindamarinade over linzenpasta met rode bonen en spinazie naar gerookte zalm met avocado en veldsla. Ik plaatste alles op mijn kar en installeerde me zo in de deuropening van Oil & Vinegar. Ik presenteerde er 3 dressings bij nl. de Caesar, de Roasted Sesame en de Wasabi. Het was aanvankelijk de bedoeling ook drie combinaties van olijfolie en azijn te demonstreren maar “teveel is trop en trop is teveel”.

Deze zaterdag startte ik met koken om 14u00 onder het motto “less is more”.

 

In volle voorbereiding…

Ik maakte minder dingen klaar en zorgde ervoor dat de proefpotjes al klaarstonden op mijn kar in plaats van de kommen met afzonderlijke gerechten. Ik presenteerde vier dressings. Dit keer waren het de Caesar, de Lemongrass, de Wasabi en de Roasted Sesame.

Een aangedampte foto van tofu met pindakaasmarinade

Volgende zaterdag volgt een derde demo. Ik zal opnieuw om 10u00 starten. Rond het middaguur hebben de mensen meer zin in iets hartigs. Dan zijn ze eerder geneigd om te proeven. Het wordt dit keer een variatie op nasi goreng, al dan niet vegetarisch.

Mijn kar vol proeverijen

Ik hoop op mooi weer en een enthousiast publiek!    

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.