Healthy chocolate cake for breakfast!!!

Ik ben wat minder in een kook- en bakfase, merk ik. Ik stel vast dat ik de laatste drie jaren zodanig veel heb geprobeerd dat ik het even heb gehad. Anderzijds heb ik natuurlijk ook meer ervaring en weet ik beter hoe ik snel en efficiënt vanalles op tafel kan zetten en tegelijk ook nog andere dingen kan doen.

Ready, set, go !!!

Nevertheless, een nieuw receptidee voor gezonde chocoladecake. Misschien verklaren jullie me gek maar ik kan ‘s morgens al erg veel zin hebben in chocolade en dan eet ik het gewoon al lekker bij het ontbijt. Waarom niet, hé?

De oven aan dus en gaan. Vanalles samengooien in een kom, even de mixer erin en na 20 minuten heb je een lekker baksel. Hoe eenvoudig kan het zijn?

Ingrediënten: Voor 8 dikke plakken

*100 g meel of bloem (ik mengde dit keer wat restjes 5-granenmeel en speltmeel)

*3 grote el cacaopoeder

*3 hele rijpe bananen

*100ml ongezoete amandelmelk van Alpro

*1 tl bakpoeder

*een snuf zout

*extra stukjes pure chocolade (ik gebruikte de 72% chocoladedruppels van The Food Hub)

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 180°C.

*Doe alle ingrediënten behalve de extra stukjes chocolade samen in een kom. Mix goed door.

*Doe de chocoladestukjes in het deeg en meng met een spatel.

*Doe alles samen in een ovenvorm en bak af gedurende 20 tot 30 minuten.

Heerlijk met een sojacappuccino als winters ontbijt!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.