Havermoutkoekjes met tonkaboon

In een tof kruidenwinkeltje in Zagreb had ik een tonkaboon gekocht. Wat zou ik daar eens mee doen?

Een tonkaboon van bij Harissa

Tonkabonen worden in België niet (meer) verkocht. Een té grote hoeveelheid consumeren zou immers giftig zijn. Tonkaboon wordt geraspt net als nootmuskaat en toegevoegd aan recepten zoals je vanille toevoegt.

Ik maakte havermoutkoekjes van fijne en grove havervlokken en een banaan. Erg plain, I know, maar ik wilde de smaak van de tonkaboon goed tot zijn recht laten komen.

Ingrediënten: Voor 8 kleine koekjes

100g fijne havervlokken

50g grove havervlokken

1 superrijpe banaan

1 tl bakpoeder

een snufje zout

geraspte tonkaboon

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 200°C.

*Doe de banaan met de havermout, het bakpoeder, het zout en de geraspte tonkaboon in een kom. 

 

Banaan en havermout

*Meng alles goed en voeg warm water toe totdat je een kleverig koekjesdeeg verkrijgt.

*Vorm met natte handen kleine koekjes en leg op een bakplaat die je met bakpapier hebt bekleed.

Koekjes voor ze de oven ingaan…

*Bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Het eindresultaat !!!

TIP: ook lekker bij het ontbijt met een (ijs)koffie of cappuccino!!! En als je geen tonkaboon hebt, kan je altijd vanillepoeder of zelfs wat vanillesuiker gebruiken.

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 32-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

  1. Dat ziet er weeral lekker uit. Ik heb tonkaboon nog gebruikt in stoofpotjes, maar wel heel weinig. Je kan ze nog steeds kopen bij pit &pit. Wel gebruik minimaliseren. 😋

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.