Havermoutkoekjes met banaan en pure chocolade

De havermouthype heeft me ook beïnvloed, moet ik toegeven. Ik ben grote fan van havermout omwille van de veelzijdigheid van het product. Wat kan je er eigenlijk niet mee maken?

Ik probeerde reeds de klassieke, warme havermoutontbijtpap, overnight oats in allerlei variaties, smoothies met havermout, havermout-banaanpannenkoeken, wafeltjes met havermout, hartige havermoutpizza, havermoutwraps, bonenburgers met havermout, … Daarnaast maakte ik al verschillende malen havermoutkoekjes. Dit keer wou ik grote koeken met grote brokken chocolade. Ik zocht verschillende recepten op maar maakte uiteindelijk zelf iets, zoals ik meestal doe eigenlijk 🙂

Bereiding: Voor 4 grote koeken:

*120g havermeel (ik maal havermout fijn in de blender of foodprocessor)

*30g grove havervlokken

*1 hele rijpe banaan

*1 el gebroken lijnzaad geweekt in 1 el warm water

*70g pure chocolade in grote stukken (ik gebruikte chocolade met 80% cacao)

Turkse chocolade met 80% cacao

*1 tl bakpoeder

*2 tl kaneel

*een snuf zout

Ready, set, go !!!

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 180°C.

*Doe alle ingrediënten behalve de grove havervlokken en de brokken pure chocolade samen in de blender of foodprocessor. Maal en meng alles door elkaar tot je een kleverige massa bekomt.

Bij gebrek aan een goede foodprocessor gebruik ik deze blender voor smoothies 🙂

*Doe er met je handen de grove havervlokken en de brokken pure chocolade bij.

Je verkrijgt een soort plakkerig papje…

*Vorm 4 grote, platte koeken van ongeveer 1 cm dik en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

*Plaats in de oven voor 15 tot 20 minuten, afhankelijk van de sterkte van je oven.

Deze kanjers gaan in de oven in !!!

Deze koeken zijn lekker als ontbijt of tussendoortje of voor de tv of….

ENJOY en feel free om ook gehakte noten of gedroogd fruit toe te voegen !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.