Hartige courgettecake met feta

Om verder te gaan in de havermoutrecepten bedacht ik dat het wel tof zou zijn om eens iets hartigs ipv zoets te maken. Ik vond mijn inspiratie voor deze courgettecake bij Ellen van www.madebyellen.com

https://madebyellen.com/hartige-cake-courgette-feta-maken

Ingrediënten : Voor 1 middelgrote cake

*300g courgette, gewassen en geraspt

*2 teentjes knoflook

*1 ui

*1 ei

*250g feta-paprikaspread (of een mengsel van feta en plattekaas, of…)

*6 grote walnoten, in stukjes gehakt

*1 tl bakpoeder

*een snuf zout

*olijfolie

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 200°C.

*Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak er de ui, ook en courgette in gaar. Laat afkoelen.

dav

*Doe alle ingrediënten samen in de foodprocessor. Meng goed door.

dav

*Doe het mengsel in een bakvorm en bak gedurende ongeveer 40 minuten af in de oven.

Deze cake is heerlijke als lunch. Je kan hem besmeren met hummus of pindakaas.

 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.