Hal 5 – Libanese keuken bij Yalla Yalla

De keuken van het Midden-Oosten leerde ik deze zomer en eigenlijk het hele voorbije jaar uitgebreid kennen in Turkije. Ik houd heel erg van kikkererwten, hummus, verse tomaten en kruiden en heerlijk, vers gebakken brood.


De Libanese keuken kan je proeven bij Yalla Yalla in Hal 5. Hanne, Dalila en Mona zijn de enthousiaste dames achter dit foodconcept. De website is heel kleurrijk en overzichtelijk: https://www.yallayallabeirutstreetfood.com/
In Hal 5 praatte ik met de enthousiaste Hanne. Zij vertelde me dat Yalla Yalla drie jaar geleden startte met 2 foodtrucks die nog steeds bestaan. Yalla Yalla integreerde zich ook in Mercado in Antwerpen en in The Holy Food Market in Gent voor een korte periode. Verder behoort ook catering tot het aanbod.
Yalla Yalla voelde zich erg aangesproken door het concept van Hal 5: een duurzaam project, veel aandacht voor contact tussen mensen uit de buurt. Voor de dames is het 5-jarige project ook een manier om bekender te worden in het Leuvense en zo meer cateringopdrachten te kunnen doen.
Hanne is heel enthousiast over de events die in Hal 5 worden georganiseerd (Camping Flamingo, Gewoon Vrijdag,…). Dan zijn er veel mensen en dus ook veel enthousiastelingen voor een Libanese hap. Op doordeweekse dagen in de winter is de opkomst logischerwijze minder groot.
Yalla Yalla organiseert zelf ook iedere eerste zondag van de maand een Libanese brunch waar mensen verschillende gerechten kunnen leren kennen.
Voor mijn verjaardag nam ik mijn ouders mee naar Hal 5. We aten toen de heerlijke streetfood van Yalla Yalla.

Het krijtbord met het menu van Yalla Yalla in Hal 5


De toonbank laat zien wat je kan verwachten
Ik ging voor 2 gerechtjes nl. de hummus en het Libanese brood met salade (10 euro in totaal).

Papa koos voor een warm broodje met Libanese kaas (7 euro) en Chris voor de schotel Yalla Yalla (12 euro).


Broodje kaas en schotel Yalla Yalla
Alle gerechten kwamen in degelijke porties, zagen er zeer smakelijk uit en smaakten ook zo!


Genieten in Hal 5 op mijn verjaardag !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.