Hal 5 – Foodcourt algemeen

Nog niet zo heel lang geleden, op 10 september 2017, opende Hal 5 in Kessel-Lo, vlakbij mijn school. Omdat ik erg benieuwd was naar dit nieuwe concept in de oude Centrale Werkplaatsen ging ik naar de opening…

Hal 5 heeft als doel een “bruisende, stedelijke en duurzame broed- en ontmoetingsplek” te zijn. Er is ruimte voor sociale projecten zoals bv. de sociale kruidenier, bewegingsprojecten voor kinderen en volwassenen, ideeën rond duurzaam ondernemen, foodstandjes,events… Het project heeft een duur van 5 jaar. Daarna zal worden gestart met de renovatie van het gebouw. 

Op de website vind je alle partners terug alsook de contact- en openingsuren van elke partner:

http://www.hal5.be/

Wat kan je concreet doen/eten/terugvinden in Hal 5?

Op de openingsdag was ik eerlijk gezegd nogal teleurgesteld. Het gebouw is immers niet fancy gerenoveerd. Het ziet er echt uit als een loods en het is er niet erg warm. Bovendien was er erg veel volk waardoor ik niet alles goed kon bekijken en onderzoeken.

Sinds de opening ging ik al verschillende keren terug naar Hal 5. Wil je weten wat ik dan ontdekte? Lees dan vlug verder!!!

ETEN

Op de pedagogische studiedag van de school kregen we lunch van Eetbar en Wups, twee foodbars in de Hal. We kregen een heerlijke soep van Wups en twee stevige belegde boterhammen, één met knolseldercurry en één met rodebietenspread. Heerlijk! Een drankje konden we bestellen aan de centrale bar.

Op mijn verjaardag bracht ik mijn ouders en Chris naar de Hal zodat ze Leuven ook eens op deze manier leerden kennen. Ik genoot er toen van de hummus, een salade en het Libanese brood van Yalla Yalla (10 euro voor deze 2 tapas). Papa nam een broodje met Libanese kaas (7 euro) en Chris koos voor de schotel Yalla Yalla (12 euro).

Mama at een foccaccia met pompoen en boerenkool van bakkerijk Korst (4 euro). Linde’s baksels zijn allemaal overheerlijk. Daarover meer in één van de volgende artikels.

Papa bestelde daarna nog twee “pasteis de nata” (1,80 euro per stuk) bij Taberna Lisboa. Ook de moeite waard.

Het eten dat ik tot dusver heb geproefd in Hal 5 is echt een grote aanrader. Zorg wel dat je goed gekleed bent als je in winter iets gaat eten. De centrale plaats waar je gaat zitten om te eten is namelijk niet zo goed verwarmd.

EVENTS

Ik ging al twee keer naar Camping Flamingo, een soort markt waarop artistieke personen hun eigen creaties presenteren en te koop aanbieden. Dit event trekt altijd veel volk op zondagen. Het is dan erg gezellig in Hal 5.

Niet alle standjes en creaties op Camping Flamingo zijn de moeite waard, vind ik. Vooral het overgrote aanbod tweedehandskleren is niet aantrekkelijk. Ik kocht wel al oorringen van isa en roza. Origineel en niet duur.

http://isaenroza.be/

Linde organiseerde een proeverij van haar zuurdesembrood in januari 2018. Daar ging ik heen met Chris. We waren verkocht want dit brood is absoluut het allerlekkerste brood dat ik ooit heb gegeten!!!

We waren een halfuur te vroeg en liepen tot bij MOK, de koffiebranderij uit de Diestsestraat die daar zijn branderij heeft. Eén van de partners gaf ons onverwacht een uitgebreide uitleg over hoe MOK zijn koffie selecteert, aankoopt en brandt. We mochten zelfs proeven van een Boliviaanse koffie. Deze uiteenzetting maakte me op slag blij!!!

https://mokcoffee.be/

Conclusie bij de events is dat ze veel mensen samenbrengen en zorgen voor een blij gevoel. In onze individualistische samenleving zijn projecten die mensen samenbrengen en hartelijk met elkaar doen omgaan, zeer noodzakelijk en erg hoopgevend, vind ik.

Hal 5…to be continued, ongetwijfeld. Ik ben al benieuwd naar de events en ideeën die in de lente en zomer zullen worden uitgewerkt!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.