Güney – Verrassend vegetarisch in Istanbul

Op vrijdagavond tijdens ons verblijf in Istanbul gingen Chris en ik eten in een restaurant dat er op het eerste zicht vrij “klassiek westers” uitzag. Het restaurant heette “Güney” en is gelegen aan de Galata Tower, een unieke ligging.

https://www.facebook.com/guneyrest/

In het restaurant was het gezellig druk (vrijdagavond). Er waren zowel Turken als toeristen aanwezig.

Ik checkte de kaart en ontdekte een ruim aanbod aan verschillende soorten gerechten: van pasta naar vlees naar salades naar vis. Er was ook een categorie van vegetarische gerechten die mijn aandacht trok. Het gerecht dat me het meest aansprak, was een ratatouille met tofu. Daar besloot ik voor te gaan. De combinatie leek me nogal raar maar misschien was het toch lekker. En hoe zou de tofu gemarineerd zijn?

Chris speelde op safe en ging voor een salade met gerookte zalm. Altijd lekker.

Salade met gerookte zalm voor Chris

Tijdens het wachten, krgen we een pittige tomatentapenade en olijfolie met feta voor op brood. We konden dus gezellig dippen in afwachting van onze hoofdschotel.

Lekker dippen met tomatentapenade en olijfolie

Mijn ratatouille was lekker maar nu ook weer niet zo speciaal. Ik vond de tofu nogal flets. Dat risico loop je nu eenmaal met tofu. Bovendien was er naar mijn smaak teveel olijfolie over de groenten. Voor een doorsnee Turk waarschijnlijk niet maar ja 😉

Ratatouille met tofu en een broodje

Conclusie: Güney is een fancy place op een unieke locatie. De gerechten waren zeer ok maar ik had toch iets meer afgekruide gerechten verwacht. Prijs-kwaliteit was het zeker in orde.

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.