Griekse kerstkoekjes take 2 : kourabiedes

De tweede soort Griekse kerstkoekjes die ik wilde uittesten, waren kourabiedes. Voor de niet-Grieken: een soort boterkoekjes met amandel en veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel bloemsuiker.

Opnieuw nam ik het recept van www.mygreekdish.com:

http://www.mygreekdish.com/recipe/kourabiedes-greek-christmas-butter-cookies/

Easiest Homemade Kourabiedes recipe (Greek Christmas Butter Cookies)

Ingrediënten: Voor ongeveer 20 koekjes

*160g koude, ongezouten boter

*100g amandelschilfers, geroosterd maar niet verbrand

*50g gemalen amandelen (kan je gemakkelijk doen door amandelschilfers in de blender te vermalen)

*50g bloemsuiker

*1tl vanille-extract

*1tl bakpoeder

*200g bloem

*een snuf zout

*heel veel bloemsuiker voor de afwerking

Bereiding:

*Verwarm je oven voor op 200°C.

*Doe de koude boter met de bloemsuiker in de foodprocessor en laat kort vermengen tot de boter “breekt”.

*Voeg het amandelpoeder, zout en vanille-extract toe en laat ongeveer 15 seconden vermengen.

*Voeg tenslotte de bloem en het bakpoeder toe en laat opnieuw 15 seconden vermengen.

*Doe het deeg in een grote kom en meng er met je handen de geroosterde amandelschilfers door. Zorg ervoor dat je het deeg niet teveel bewerkt : de boter mag  niet smelten.

*Maak op een bakplaat bolletjes van ongeveer 1 beet groot. Druk ze in met je duim.

*Verlaag de temperatuur van je oven naar 180°C en bak de koekjes in ongeveer 18 tot 20 minuten af.

*Haal ze uit de oven en laat ze nog even op de bakplaat liggen. Als je ze te snel wil vastnemen, kunnen ze breken.

*Maak daarna een stapel koekjes op een groot bord en bestrooi met superveel poedersuiker.

Je serveert deze koekjes in de kommetje of op een bordje omdat er zoveel poedersuiker over is en je dus gegarandeerd morst!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.