Gezonde wafeltjes met banaan en speltmeel

Ik wilde nog eens iets doen met mijn fancy pastelblauwe wafelijzer. Gezonde vegan speltwafels zijn het geworden !!! Ik baseerde me hiervoor op het recept van Fitgirlcode.nl

http://fitgirlcode.nl/recept-gezonde-speltwafels/

Door banaan te gebruiken in plaats van eieren bekwam ik erg sticky wafeltjes. Ik moest ze letterlijk van mijn wafelijzer trekken. Het laatste restje deeg deed ik dan ook in een pannenkoekenpan. Dat lukte beter 🙂

Ingrediënten: Voor 3 wafeltjes (of pannenkoekjes)

*4el volkoren speltmeel

*1.5 el kokosbloesemsuiker

*1 tl wijnsteenbakpoeder

*een scheut plantaardige melk

*een flinke snuf kaneel

*1 banaan in schijfjes

 

Bereiding:

*Doe alle ingrediënten samen in een kom en meng goed. Zorg ervoor dat de banaan goed geprakt is en in het deeg wordt opgenomen.

*Verwarm je wafelijzer/pannenkoekenpan en vet goed in met kokosolie.

*Bak de wafeltjes/pannenkoekjes.

Heel erg lekker met PINDAKAAS !!! (Ik heb precies veel te veel  Hollandse blogs gelezen, hihi)

Beetje bruin, beetje sticky, erg chewy en superlekker als ontbijt !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.