Gezonde pompoentaart

Al een tijdje staat hier in de voorraadkast een potje pompoen-walnotenconfituur van Oil & Vinegar. Nu zijn Belgen niet echt vertrouwd met pompoentaart en behoort deze confituur zeer zeker tot de reeks “speciale” producten. Eindelijk wist ik hoe ik de confituur wilde gebruiken: in een gezonde pompoentaart!!!

Ik had weer eens gewonnen met een wedstrijd trouwens. Ik ontving granola en havermout van Quaker en moest hiermee aan de slag. Dat is maar een woord!

Als basis voor mijn pompoencake gebruikte ik het recept van Pauline van de blog www.uitpaulineskeuken.nl

Pompoencake

Natuurlijk deed ik er mijn eigen zin mee. Ik maakte een kleinere cake en paste eigenlijk het hele recept aan.

Ingrediënten: Voor 1 kleine cake met ongeveer 8 sneetjes

*20g pompoenblokjes

*5 el maple syrup

*120g fijne havermout

*1 ei

*een snuf bakpoeder

*een snuf zout

*50g rozijnen

*30g hazelnoten/walnoten/pecannoten/…

*1 flinke eetlepel pompoen-walnotenconfituur van Oil & Vinegar

*1 el kaneel

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 200°C.

*Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal, wentel door de maple syrup en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen.

*Doe nu alle ingrediënten samen in de foodprocessor en laat even draaien.

*Stort het geheel in een ovenschaal. Bak af gedurende ongeveer 40 minuten in de oven.

Heel erg lekker met cashewpasta of pindakaas en wat extra pompoen-walnotenconfituur!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.