Gezonde kaastaart met amandel-speltbodem

Met de Optimel kersenkwark die ik meebracht uit de Albert Heijn in Rotterdam wilde ik een kaastaart maken die ik bij het ontbijt kon eten. Ik wilde geen havermout gebruiken in de bodem en besloot te gaan voor een combinatie van amandelmeel en volkoren speltbloem.

Ingrediënten: Voor 2 porties

Voor de bodem

*60g amandelmeel

*40g volkoren speltbloem

*2tl bakpoeder

*2el kokosbloesemnectar of een ander vloeibaar zoetmiddel

Voor de kaaslaag:

*2 blaadjes gelatine

*300g kwark –> ik gebruikte Optimel kers

*(home made) kersenconfituur

*bosvruchten,… om de taart mee te versieren

Bereiding:

Voor de bodem:

*Verwarm je oven voor op 180°C.

*Doe het amandelmeel met de volkoren speltbloem en de kokosbloesemnectar in de foodprocessor en meng.

Deze baby werd nog eens tevoorschijn gehaald 🙂

*Bekleed een bakvorm met bakpapier en doe de bodem erin. Druk goed aan.

Taartbodem in the making…

*Plaats gedurende ongeveer 15 minuten in de oven.

*Haal de bodem uit de bakvorm en laat op het bakpapier afkoelen.

Voor de vulling:

*Week de gelatineblaadjes gedurende 5 minuten in koud water en knijp uit.

*Doe 2el kwark bij de uitgeknepen gelatine en plaats voor 30 seconden in de microgolfoven.

*Roer de gesmolten gelatine door alle kwark.

*Doe de taartbodem terug in de vorm. Bestrijk met een dikke laag kersenconfituur. Giet de kwark hierover uit en versier je taart met vruchten naar keuze.

*Laat de taart minimum 4 uur en liefst een hele nacht opstijven in de koelkast.

Superlekker bij het ontbijt!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 32-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.