Getest in Leuven – Loving Hut Classic : nieuw concept

Terug in Leuven betekent ook: afspreken met vrienden voor een etentje of drink !!! Op maandagavond, op mijn eerste volledige dag terug dus, sprak ik af met Karl bij Loving Hut Classic in de Tiensestraat…

Logo

Loving Hut is een keten van vegan restaurants verspreid over de hele wereld. Het concept is echter niet overal hetzelfde.    

In Leuven heeft Loving Hut twee vestigingen. Op het Rector de Somerplein aka Fochplein vind je de Loving Hut Veganerie. Daar kan je snelle vegan gerechten eten zoals wraps, burgers, salades,… Er is ook een shop met vegan kaas, (slag)room,…

Karl en ik gingen naar de andere vestiging van Loving Hut in Leuven: Loving Hut Classic in de Tiensestraat 65. Je kan hen vinden op Facebook via onderstaande link. De foto’s op de Facebookpagina doen je watertanden en je kan er ook het menu terugvinden.

https://www.facebook.com/search/top/?q=loving%20hut%20leuven

Het restaurant was een tijdje gesloten voor verbouwingen.  Het is sinds kort terug open en het concept is veranderd. Vroeger was er een vaste menukaart met enkele veranderende suggesties en moest je aan de toog bestellen. Nu is er een beperkter menu met voor-, hoofd- en nagerechten die om de twee weken wisselen. De bediening gebeurt nu aan de tafel.

Ik vroeg een woordje uitleg bij de gerechten en kreeg uitgebreide info over de ingrediënten en bereidingswijze van de vriendelijke serveerster. Uiteindelijk ging ik voor de Tom Yum Noodlesoep. Karl koos voor de dagsoep, de groentenkokoscurry met rijst en als dessert de raw vegan cheesecake.

Mijn soep kwam in een diepe bowl die er heel kleurrijk en aantrekkelijk uitzag. Ik at noodles, rauwe champignons, sojascheuten, paksoi en verschillende soorten vegan vlees. De soep was pittig maar niet pikant en een aanrader voor liefhebbers van kokosmelk. Ik at dit gerecht met smaak op.

Tom Yam Noodlesoep

Karl vond zijn soep erg lekker. De curry was nogal zoet maar wel lekker en vol verschillende soorten groenten.Een groot pluspunt qua gezondheidsgehalte was dat de rijst bruin was en niet wit.

Groentenkokoscurry met bruine rijst

De raw vegan cheesecake was een echt kunstwerkje. Kijk zelf maar op de foto:

Conclusie: Loving Hut Classic biedt de vegan keuken aan op een toegankelijke manier. Er is keuze tussen gerechten die erg van elkaar verschillen. De gerechten zien er kleurrijk uit en worden aantrekkelijk op het bord gepresenteerd. De smaak van alle gerechten is puur en intens. Loving Hut Classic is niet goedkoop maar beslist zijn geld waard. Een meerwaarde voor Leuven!

   

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

2 Comments

  1. Het ziet er heerlijk uit! Ik veronderstel dat het koude soep was, of heb ik het verkeerd? Langshier hebben we dat allemaal niet maar jouw blog brengt wel inspiratie. Dankjewel.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.