Getest en goedgekeurd : volkoren speltmeel – TAKE 2

Het volkoren speltmeel van Body & Fitshop gebruikte ik voor een twee nostalgische try-out: kwarkbollen! Collega Nele had me blij gemaakt met de Optimel Griekse yoghurt met kers en deze doet het super in kwarkbollen!

Als Chris er niet is, eet ik ‘s avonds heel graag iets broodachtigs of durft mijn lunch er erg Belgisch uitzien als in: boterhammen of broodjes met beleg in plaats van iets warms. Hihi…

Kwarkbollen dus. Een vrije interpretatie.

Ingrediënten: Voor 4 exemplaren:

*100g volkoren speltmeel

*150g Optimel variatie op Griekse yoghurt met kers (of met een andere smaak)

*1tl bakpoeder

*een snufje zout

*1tl vanillepoeder (optioneel)

*stukjes gedroogd fruit (optioneel): ik gebruikte gedroogde pitaya uit Zagreb maar rozijnen, cranberries, frambozen, … kunnen natuurlijk ook!

Bereiding: (easy peasy)

*Verwarm de oven voor op 200°C.

*Doe alle ingrediënten samen in een kom.

Ik gebruikte de pot van de kwark als kom. Luiewijventactiek om minder afwas te hebben…

*Meng en kneed met je handen.

Met stukjes gedroogde pitaya!!!

*Maak vier bolletjes en leg op een bakplaat die je bekleedt met bakpapier.

*Bak gedurende 20 minuten.

Deze kwarkbollen zijn lekker zonder beleg maar ook met wat boter, confituur of ricotta!  

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.