Getest en goedgekeurd: volkoren speltmeel – TAKE 1

Ik bestelde weer eens op Body & Fitshop. De eiwitpoeders en -repen laat ik voor wat ze zijn. Ik ging voor meel en bloem! Het volkoren speltmeel gebruikte ik als eerste. Getest en goedgekeurd!

Ik had een idee voor een bananenbrood met chocolade. Dat was veel te lang geleden… Ik nam het vaak mee naar de Spaanse les twee jaar geleden. Om eens iets anders te doen, gebruikte ik dus het volkoren speltmeel in plaats van havermout en voegde ik walnotenolie in plaats van kokosolie toe als vetstof. Met pure chocolade met amandelschilfers werd dit een toppertje! Heel voedzaam en lekker als ontbijt of tussendoortje!

Ingrediënten: Voor 1 klein bananenbroodje (ik sneed het in 6 dikke repen, breakfast bars als het ware)

*120g volkoren speltmeel

*0,5dl walnotenolie (van bij Oil & Vinegar)

*2 overrijpe bananen in schijfjes

*50g pure chocolade in stukjes

*1tl bakpoeder

*een snufje zout

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 200°C op de heteluchtstand.

*Doe de banaan, het speltmeel, het bakpoeder, het zout en de walnotenolie samen in een kom en plet met een vork tot je een pap bekomt.

 

*Voeg de stukjes pure chocolade toe.

*Plaats 40 minuten in de oven en tadaaaaaaaaaaaaaa, een bananenbrood it is !!!

SMAKELIJK!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.