Getest en goedgekeurd – Peas in Hasselt

Donderdag 25 oktober was onze klasdag. Met het vijfde en zesde jaar schoonheidsverzorging en twee collega’s trok ik naar Hasselt. Tijd voor cultuur, teambuilding én citytrippin’!!!

In de voormiddag kregen we daar een superinteressante rondleiding met workshop op de tijdelijke expo “Backstage-Frontstage” over alles wat gebeurt voor en achter de schermen van een modeshow. De expo was heel tof omdat de gids het tof en interessant maakte voor de leerlingen. We zagen een reeks foto’s en kledij en de leerlingen gingen zelf aan de slag als stylist en/of model. 

Na het bezoek hadden de leerlingen een opdracht in de stad waarvoor ze actief op zoek moesten naar stijlvolle outfits om te fotograferen en te bespreken. Genoeg werk aan de winkel dus. Ik ben er heel zeker van dat ze ook iets lekkers hebben gegeten en misschien ook wel iets tofs hebben gekocht in één van de vele winkels in Hasselt. 

Met collega’s Nele en Fabienne ging ik eten bij Botanique. De bespreking van deze foodie hotspot vind je in één van mijn volgende artikels. 

Daarnaast wilde ik heel graag naar Peas, een andere vegan hotspot die ik nog niet van mijn lijstje kon afvinken. 

Home

Peas (Vegan with a smile) is een vegan bakkerij met bites, cupcakes en cinnamon rolls in de Minderbroederstraat. Alle ingrediënten zijn vegan en het aanbod wisselt heel vaak. Je kan de producten ter plaatse kopen op reserveren via de website om zeker te zijn dat jouw favoriet beschikbaar is. Ik kon niet wachten om er langs te gaan en enkele sweet treats te kopen!

Op dat moment waren er cinnamon rolls original, classic, Oreo, appel-amandel, mokka-speculoos, koekjeskoek, lemon-poppyseeds,… Er waren verschillende variaties op carrot cupcakes en allerhande bites (dit is de vegan variant op cheesecake).

Ik was vooral nieuwsgierig naar de cinnamon rolls. Om te proeven en daarna na te maken “at home”. Ik ging voor de classic variant met suikerglazuur en de variant met lemon en poppyseed. In een taartdoosje kreeg ik de lekkernijen mee naar huis.

 

De cinnamon roll classic links en de variant met lemon en poppyseed rechts. 

De volgende ochtend at ik de lemon-poppyseed mét rozenblaadjes als ontbijt. Wat heerlijk! De cinnamon roll was helemaal nog niet uitgedroogd ondanks de overnachting en de combinatie “lemon” met “poppyseed” smaakte heel fris. Ik rol mijn cinnamon roll altijd af wanneer ik hem eet totdat ik uiteindelijk aan het hartje kom. 

Mijn cinnamon roll met lemon en poppyseed. Niet bepaald een gezond maar wel een ontbijt!

Peas is een aanrader! Ik moet dringend terug voor de cupcakes en de bites. Ongetwijfeld vinden jullie heel snel mijn eigen recept voor vegan cinnamon rolls op mijn blog!

Hoe eten jullie je cinnamon roll? To roll or to bite right away???? Let me know en …. give Peas a chance 😉   

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.