Getest en goedgekeurd – Botanique in Hasselt

Zoals ik al schreef in mijn vorige blog post was er tijdens de klasdag in Hasselt ook tijd om te hipsteren 🙂 Gelukkig waren collega’s Nele en Fabienne bereid te gaan lunchen in één van de hotspots op mijn lijstje. Het werd Botanique op de Zuivelmarkt.

De website van dit burgerrestaurant ziet er erg kleurrijk en uitnodigend uit : http://www.botaniquehasselt.be/

Ook het interieur is tof: industriële stijl met zichtbare buizen, houten accenten en altijd groene planten. Het is zo’n beetje wat nu trendy en hip is in de horeca. Zowel in België als in Nederland trouwens. Ik hou er wel van, moet ik zeggen. In ons appartementje gaat het interieur namelijk ook die richting uit. 

 

Enkele accenten van het interieur bij Botanique

Het menu zag er gevarieerd uit. Er waren zowel burgers met vlees, kip, zalm of vegan als quinoa bowls en salades. Bijgerechten gingen van cole slaw over potatoe wedges naar sweet potatoe fries. Ook bij de drankjes zag ik verschillende toffe limonades en theetjes die ik graag wilde proeven. L’embarras du choix dus.

 

Foto van het menu bij Botanique. Where to start?

Ik koos uiteindelijk voor de salade met scampi. De dressing was superlekker. Ik vermoed dat het iets was met mayonnaise en curry. De afwerking met zonnebloempitjes zorgde voor een extra crunch. Ik dronk een home made lemonade met watermeloen en munt. Veel te veel ijs, helaas. Ik had liever wat meer drank gehad want de smaak was wel lekker. 

  

Mijn salade met scampi en de huisgemaakte limonade met watermeloen

De collega’s gingen voor een burger die ik ben vergeten fotograferen 🙁 Na het eten dronken we nog iets. Ik ging voor een matchathee. Het ziet er niet zo smakelijk uit want is erg grasgroen maar ik hou wel van de ietwat bittere smaak én het pept op zoals een caffeïnerijk drankje. 

We keerden opgewekt terug naar Leuven. We hadden niet enkel fijn en rustig gegeten maar ook een aangenaam gesprek gevoerd. Teambuilding onder collega’s is ook een onderdeel van de klasdag. Meer van dat!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.