Get to know – Antwerpen voor een nieuwsgierige foodie

Een grijze eerste zondag van de maand in een lang weekend… Ik besloot de trein te nemen naar Antwerpen voor een wandeling in “‘t Stad”. Het werd een ontdekking van allerhande leuke adresjes…

Ik wilde eerst en vooral lunchen bij Wagamama:

Een sfeerbeeld bij Wagamama Antwerpen

https://www.wagamama.be/nl-be

Dit aziatische gezonde fast foodrestaurant is één van mijn favoriete eetgelegenheden in Antwerpen. Nu was het zeker een jaar geleden dat ik er was geweest. De menukaart was vernieuwd. Het was erg moeilijk om te kiezen want alles zag er lekker uit.

Uiteindelijk ging ik voor een Japanse miso soep met pickles en een warm chilli tofu salad: https://www.wagamama.be/nl-be/onze-gerechten/salades

De smaken waren heerlijk. Ik hield vooral van de zoetzure en licht pikante dressing op de salade.

Misosoep met pickles en warm chilli tofu salad

Daarna trok ik de stad in. Er was veel volk op de been want er was vanalles te doen. Niet alleen waren alle winkels open omwille van shoppingzondag elke eerste zondag van de maand, er was ook het culinaire festival “Smaakmeesters” waarbij verschillende restaurants proevertjes aanboden aan geïnteresseerde bezoekers voor een kleine prijs.

Op mijn wandeling ontdekte ik “De biologische bakkerij” in de Volkstraat 17.

https://www.facebook.com/debiologischebakkerij/

Ik kocht er een voltarwe brood met zonnebloempitten en 2 knabbelstokken.

 

Buiten en binnen bij “De biologische bakkerij”

Enkele impressies van Divers

Ik dronk een homemade icetea bij de buren van Divers, ook in de Volkstraat dus. Hier moet ik beslist nog eens terugkomen om te lunchen. Een keuze maken is moeilijk want er zijn verschillende smoothiebowls en er is avocadotoast met hummus. Daarnaast kan je ook kiezen uit wel 10 verschillende versgemaakte smoothies.

https://www.facebook.com/divers.yourhealthyfix/

Op de terugweg naar het station liep ik haast voorbij dit charmante pand: Domestic in de Steenbokstraat.

Achter de prachtige gevel gaat een mooie bakkerij schuil waar je ook broodjes kan eten en koffie kan drinken. De winkel verkoopt ook exclusieve thee, confituur, confiserie,… Ik kocht 4 kleine zachte broodjes die al verleidelijk geurden in mijn tas!

Na dit bezoek wil ik meer. Ik ben namelijk nog veel meer toffe winkeltjes, restaurantjes en barretjes gepasseerd maar ik kan niet alles op één dag bezoeken natuurlijk. Antwerp, I’LL BE BACK !!! 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.