Funshoppen bij Content oftewel “de bonenlinzencurry”

Er zijn zo van die winkels waar alles er lekker uitziet en je alles wil proberen. Content in de Tiensestraat 259 te Leuven is er zo één:

http://contentleuven.weebly.com/

Foto

Foto van de website van verpakkingsvrije winkel Content

https://i2.wp.com/contentleuven.weebly.com/uploads/5/8/6/6/58666077/background-images/2043904567.jpg?resize=517%2C388

Op gewicht kopen uit grote potten die gemakkelijk te bedienen zijn.

De winkel is verpakkingsvrij. Het is dus de bedoeling dat je zelf met je potjes en zakjes komt, de gewenste hoeveelheid neemt van elk product en betaalt op gewicht.

Een groot voordeel is dat je ook kleine hoeveelheden kan aankopen om thuis mee aan de slag te gaan. Funshoppen dus !!!

Jullie herinneren zich ongetwijfeld nog mijn vegan experiment in Turkije waarbij ik 3 dagen lang veganistische maaltijden at. Ik ben geen veganist geworden maar vegan recepten blijven mij inspireren en ik vind dat er niets mis is met een lekkere vegan maaltijd.

Ik kocht bij Content een kleine hoeveelheid rode bonen en gele dahllinzen om er een voedzame curry mee te maken.

Ingrediënten: Voor 4 ruime porties

*kokosolie

*1 rode ui

*4 teentjes look

*200g (???) rode bonen

*200g (???) gele dahllinzen

*2 verse tomaten

*1 blik kokosmelk

*1 blikje tomatenpuree

*kurkumapoeder, currypoeder, paprikapoeder, peper, zout

*kokoschips om af te werken

Bereiding:

*Kook de bonen gaar. Dit duurt ruim 45minuten.

*Pel de ui en de teentjes knoflook. Snijd de ui in grove stukken en plet de knoflook.

*Snijd de tomaat ik grove stukken.

*Open alvast het blikje tomatenpuree en het blik kokosmelk.

*Fruit de ui en de look in een ruime hoeveelheid kokosolie. Olijfolie kan ook.

*Voeg de stukken tomaat en de tomatenpuree toe en roer om.

*Voeg de gaargekookte bonen en de linzen toe.

*Kruid het geheel met de voorziene kruiden.

*Overgiet met de kokosmelk en voeg eventueel water toe.

*Laat het geheel op een zacht vuur garen gedurende ongeveer 30 minuten.

*Serveer in een mooie kom en werk af met kokoschips.

Lekker met (bruine) rijst, naan, papadum, vers ciabattabrood,…

Two times a very tasty and heart warming dish

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.