Frittata met broccoli, pompoen en geitenkaas

Collega Sofie Desseyn gaf me inspiratie om nog eens een frittata te maken. Dat was immers al erg lang geleden!

Een frittata is iets tussen een quiche en een omelet. Het gerecht is ideaal om groenten- en kaasrestjes in op te werken. Het is bovendien klaar in no time en heel erg lekker. Je kan hem trouwens ook koud eten als lunch.

Ingrediënten: Voor een frittata voor 1 persoon als lunch

*2 eieren

*150ml (plantaardige) melk

*een handvol kleine broccoliroosjes

*een handvol pompoenblokjes

*peper, zout, kurkuma, tajinekruiden

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 180°C.

*Klop de eieren los met de melk en de kruiden.

*Voeg de groenten toe.

*Schenk in een bakvorm.

*Bak gedurende ongeveer 30 minuten af in de oven. Zorg ervoor dat de bovenkant niet verbrandt. 

Lekker met een salade en of met een grote kom (zelfgemaakte) soep!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.