Fritattaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…met restjes

Ideaal op een te hete dag : fritatta. Ideaal ook om je koelkast uit te legen want je kan er eigenlijk al je restjes groenten in kwijt. Het enige wat je verder nog nodig hebt, zijn eieren 😉

Fritatta uit de oven. Ik beschouw het als een kruising van een omelet en quiche. Je snijdt overgebleven groenten in kleine stukjes, doet ze in een kom, voegt er 2 eieren per persoon aan toe en kruiden naar keuze. Dan giet je alles in een ovenschaal en plaats je het geheel in de oven voor ongeveer 30 tot 40 minuten. Een salade erbij en wat brood et voilĂ , een eenvoudige en smakelijke maaltijd in no time.

Tip: je kan je fritatta ook meenemen als lunch voor de volgende dag !

Ingrediënten: voor 2 personen

*1 courgette

*1 aubergine

*1 grote tomaat

*10 grote champignons

*4 eieren

*gedroogde tijm en rozemarijn

*grof zeezout en gemalen zwarte peper

Bereiding:

*Verwarm je oven voor op 200°C.

*Snijd alle groenten in stukjes en doe in een kom.

*Doe er de eieren bij en de kruiden en meng goed.

*Giet het geheel in een ingevette ovenschaal.

*Plaats voor 30 tot 40 minuten in de oven.

Serveer met een frisse salade en/of lekker brood.

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.