Foodie in Barcelona – Flax and Kale

Oh boy, oh boy, oh boy, … if there is one good reason to go to Barcelona, this reason is… FLAX AND KALE !!!! ABSOLUUT.DE.MOEITE.WAARD.

http://teresacarles.com/fk/

Ik leerde Flax and Kale vorig jaar kennen. Toen verbleef ik in de zomer 3 weken in Barcelona om Spaanse les te volgen aan talenschool Don Quijote. Via de app Yelp kwam ik bij Flax and Kale terecht en ik denk dat ik er 12 keer at in 3 weken!

Het restaurant staat op de website omgeschreven met het begrip “flexitarisch”. Het overgrote deel van de gerechten zijn plant-based en de meeste zijn vegetarisch of veganistisch. Ook fans van raw food kunnen hier terecht maar er staan eveneens visgerechten (zalm! tonijn!) op de kaart. Voor elk type eter wat wils dus.

Het restaurant zelf is prachtig. De stijl is industrieel met een open keuken en onafgewerkte details in de muren. Ik zit het liefst op het terras boven maar dit is niet altijd geopend. Als je alleen komt, kan je plaatsnemen aan een grote gemeenschappelijke tafel. Aan deze tafel heb ik al interessante mensen leren kennen en leuke gesprekken gevoerd. Het terras voor het restaurant is nogal klein maar wel leuk. Je kan er de flamboyante voorbijgangers bewonderen. Als je graag bij Flax and Kale wil gaan eten, raad ik je aan te reserveren want het restaurant is een echte “hipster place”. Dit is mogelijk per telefoon of via de Facebookpagina: https://www.facebook.com/flaxandkale/

Ik was laatst voor 2 dagen in Barcelona en at 2 keer bij Flax and Kale, nam diner mee voor op de luchthaven en ook een ontbijt voor de volgende dag. Je kan je dus wel voorstellen hoe ik dit restaurant adoreer. I WANT THIS IN LEUVEN TOO!!!

Wat at ik dan? Eigenlijk is de hele kaart lekker maar je kan natuurlijk niet alles tegelijk bestellen.

Raw Superfood Bowl op zaterdagmiddag. Met 2 soorten hummus, heel veel kale en gemarineerde courgette en tomaatjes.

Glutenvrije rijstspaghetti met groenten en edelgistvlokken voor Chris

Een “digestive elixir” met bosbessen op zondag bij de lunch

En deze zuurdesemtoast met champigons, rozemarijn en sloten truffelolie als lunch. Hmmm!!!

https://i1.wp.com/www.satuadam.com/wp-content/uploads/2016/05/IMG_4886.jpg?w=700

Teresa’s Favorite Kale Salad met mango, avocado, boerenkool, sla, tomaat, sesamzaadjes, kiemen,… op de luchthaven op zondagavond…

https://i2.wp.com/travelingwiththyme.com/wp-content/uploads/2016/11/Flax-and-Kale-Barcelona-Restaurant-Review-8.jpg?resize=640%2C426

en de Maple Glazed Donut als ontbijt op maandagochtend.

Niet slecht gekozen, zou ik zeggen. Chris, when do we go back???!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.